Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges 3 nap alatt 3 kg...

Lehetséges 3 nap alatt 3 kg hízás?

Figyelt kérdés
Egyik reggel ráálltam a mérlegre és 66 kg voltam. Elmentem a barátnőmhöz,zabáltunk mint állat (ez 3 nap alatt) és mikor hazamentem,3 kilóval több voltam. Most 3 nap alatt tényleg 3 kilót híztam? :OOOO
2015. okt. 29. 11:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Súlynövekedés akár órák is lehet ennyi, ha sokat tudsz enni...

De ha reggel is mérted mindkettőt, az sem különös, sok extra salakanyag, vízvisszatartás ezt lazán összehozza.

Már sokszor leírtam, hogy én kicsit leviszem a szénhidrátbevitelemet (vagy fel) és 2 nap alatt +/- 2 kiló elég könnyen összejön, ugyanolyan aktivitás és kalóriabevitel mellett. Ha máshogy és más mennyiséget eszel, akkor több is lehet a különbség.

Zsírba hízás... Hm, a testnek megvannak a maga korlátai, bizonyára extrém zabáláskor nem tudja feldolgozni az összeset, ebben van logika és sokak tapasztalata is erre mutat, úgy tudom. Plusz vannak emberek, akik nagy bevitelkor azonnal pazarolnak. De tegyük fel, hogy minden felesleg zsírba megy s a test nem kezd el pazarolni, ekkor kb.napi 7000 kcal extra ételmennyiség kell ennyi hízáshoz. Te tudod, ettél-e 9000 (vagy amennyi neked ehhez kell) kcal-t naponta, a számba számítsd bele a szokásos aktivitáshoz képesti eltérést, ha van ilyen.

Persze nem tudod, mennyit ettél, de ha van némi tapasztalatod arról, hogy miből mennyi ennyi kcal, akkor az segíthet.

9000 kcal bitang nagy mennyiség, ha engem kérdezel, csodálom, hogy normál embereknek néha megy annyi nagy aktivitás nélkül. Valami el van tolva a visszajelző rendszerükben.

2015. okt. 29. 11:26
 2/13 anonim ***** válasza:

Miért is lényeges ez? Mármint a +-3 kg? Menj el wc-re, rögtön kijön belőled 1 kg. Vagy igyál meg egy liter vizet és öt perc alatt egy kilóval nehezebb leszel.

Nincs értelme csak a mérlegre hagyatkozni, mert az nem mutat pontos képet az állapotodról.

Három nap alatt simán hízhatsz 3kg-ot, ha sokat zabáltál. Ha nem, akkor is. Kérdés, hogy voltál-e wc-n azóta, mert a salakanyagnak is van súlya. Ez nem azt jelenti, hogy 3kg zsír rakódott rád, nem kell izgulni :).

2015. okt. 29. 12:39
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha a három nap alatt megettel kb 33000 kcal-t ( napi 22 big mac-et ), akkor lehetséges.
2015. okt. 29. 13:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, rosszul írtam, fogyáskor van a 7000kcal/kg, mert a zsírszövet kalóriatartalma tudtommal ennyi, hízáskor bizonyára több kell, mert a tárolásnak is van költsége, de hogy mennyi...? De ez egy sima fogyni vágyónak nem számít, a fő, hogy tegye meg, amit tud és hosszútávon sikereket érjen el. A mérlegen pörgésnek semmi értelme.
2015. okt. 29. 13:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Miért kell 3kg-hoz 33000 Kcal? Három liter víz kb 3 kg. Ha ezt legurítom a torkomon, akkor 0 kalóriabevitellel híztam 3 kg-ot. Ez most egy túlzó példa volt, de ne csak kalóriákban meg zsírsejtekben gondolkozzatok.
2015. okt. 29. 14:04
 6/13 anonim ***** válasza:

Arra akartam rávilágítani, hogy a méréskori súly függ attól is, hogy mondjuk a három nap alatt volt-e nagydolga a wc-n, mennyit ivott, miket evett, stb.

Egy napon belül többször is változik a súlyunk, ezért nincs értelme csak a súlyt figyelni.

2015. okt. 29. 14:07
 7/13 anonim ***** válasza:
#5: A súlynövekedés sokunk szerint nem hízás, de volt itt szó erről is, arról is :) A kérdező remélhetőleg most már sejti, mi a helyzet.
2015. okt. 29. 15:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Nem. 3 nap alatt nem lesz 3 kiló hájad.

Max. tele a gyomrod/hasad, és vizet tartasz vissza.

2015. okt. 29. 15:39
 9/13 A kérdező kommentje:

Igazából naponta kb. 2000-2200 kalóriát ettem meg.

Ugye én minden nap 1000-1100 kalóriát eszek,nekem az tökéletesen elég,fogyok is tőle. De nem tudom most mi ütött belém... :') Az a baj hogy az a 2000-2200 kalóriát nem gyümölcsökből vittem be,hanem fehér kenyérből,sütikből,és nehezebb ételekből.

2015. okt. 29. 18:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Megint egy szerencsétlen, akit annyira beparáztattak a szénhidrátdémonnal, hogy most azt hiszi, kilókat hízott néhány szelet kenyértől...
2015. okt. 30. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!