Vékony, de zsíros. Mit tegyek?
Ha nem tornázol, akkor izmaid sem lesznek, s nem is leszel feszes. Másképp nem fog menni.
Ha rendszeresen és jól mozogsz, a nem túl jó étkezés mellett is lehet szépen alakot formálni. Tapasztalat, mielőtt még valaki belekötne.
Az izomnak és a többi fehérjeigényes dolognak ugyan mindegy, kolbász vagy csirkemell vagy tojás (vagy akár növény, de ott ugye nagyobb odafigyelés kell) adja az adott aminosavat, amiből a fehérjét építi a test... Nyilván sokat számít az étrend, ezt tudjuk, de ha megvan a megfelelő fehérje- és kalóriabevitel s izomterhelés, akkor az izom épülni fog (lehet, hogy kihagytam valamit?)...
Ahogy kalóriadeficitben tipikusan fogy az ember, ha a fehérje-, kalóriabevitel és adott esetben a mozgás OK, akkor tipikusan zsírból. Ekkor sem mindegy, konkrétan hogyan eszik az ember, de azért nem kötelező a test formálásához az ideális étrend.
77%-os légyszíves ne terjeszd már a hülyeséget
a testépítők nem azért esznek csirkemellet, mert az egy divatos hóbort, hanem, mert ft/g fehérje arányosan nincsen olcsóbb
a kolbászod amit eszel gyakorlatilag vágóhídi hulladék, nem is az az első, hogy nem éri meg, ráadásul a fele zsír meg kötőszövet (kollagén) nagyon nem teljes aminosav térképű
de egyed a több kiló kenyeredet... retardált
A csirkemell valóban drága többünknek. A testépítőket megértem, mert a fehérje/ár aránya még nem lenne gond, s tipikusan vigyáznak a zsírbevitelre. Nekik maximum némely fehérjepor tud olcsósítani, de ugye a fehérjebevitelt elsősorban szilárd ételre alapozzuk.
Aki nem vagy nem úgy testépítő, annak olcsóbb zsíros fehérjeforrásokat használni, amivel ugyanannyi pénzért nemcsak a fehérjebevitelt oldja meg, hanem a kalóriabevitelnek is jót tesz. Pl. én házi tojást eszem, ami egy árban van a csirkemellel, ami a fehérjét illeti, csak éppen nekem sokkal jobban ízlik, a bolti csirkénél egyértelműen egészségesebbnek tartom (azt már erkölcsi okokból sem enném meg, én ilyen) s a kalóriabevitelemet eléggé megalapozza. Nekem ez jó, egy zsírszegény étrenden élőnek nem, úgyhogy mást választunk. De a testnek ez is, az is ugyanaz a komplett fehérje, amit ugyanúgy lebont aminosavakra, amely szinten már a komplettség sem számít, összességében viszont így könnyebb nekünk.
Aki fél a tojás zsírjától, ne egye, én elég sokat olvasgattam a magam kis laikus fejével, nekem nem úgy tűnik, hogy gond lenne egy ilyen természetes étellel. De mindenki döntsön, ahogy akar.
mondj egy zsíros húst ami fehérje arányosan jobb, mint a csirkemell...
nincs ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!