Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ebből az alakból mennyi idő...

Ebből az alakból mennyi idő alatt lehetek "csinos" (képek lent)?

Figyelt kérdés

1: [link]

2: [link]

3: [link]

4: [link]

Szóval ilyen alakom jelenleg. 171 cm magas vagyok, 63-65 kg. Amint látszik a képeken, van rajtam kb 10 kiló felesleg. Szeretném leadni. Heti 3-4x fogok 40 percet biciklizni, emellé még hasazok és fekvőtámaszozok/karra erősítek, mert nagyon csapott vállaim vannak, ami érdekes módon annyira nagyon nem látszanak a képeken, mint a való életben. :D Eddig soha, semmit sem sportoltam.

Persze tudom, hogy az érkezés is fontos része a dolognak, sőt, fontosabb is mint maga a mozgás. Próbálok minél több gyümölcsöt, zöldséget enni, de tini vagyok, nincs keresetem, erős suliba járok, sokat kell tanulnom, nincs időm suli közben diákmelózni, szóval azt kell ennem, amit mindenki más itthon. Miattam nem fog anya kétfélét főzni, és nem éppen az egészséges ételek vannak terítéken nálunk. Már próbáltam egészségesebb irányba terelni a családot étkezés szempontjából, de nem jó nekik, a jól megszokott kaják kellenek. Ez van, nem tudok "nagyon egészségesen" enni.

Szóval, ezzel a háttérrel, kb mennyi idő lehet szerintetek, mire egy "csinos" alakot elérek? Számomra azt jelenti a csinos, hogy lapos a hasam!, egyébként szeretem, hogy a csípőm széles, olyan nőies :3. Nem akarok NAGYON izmos lenni, csak egy kicsit szeretném az erőnlétemet növelni, nekem nem is tetszik az, amikor annyira lapos egy nő hasa, hogy az izmai látszanak. A combomról, fenekemről szeretném, ha eltűnne a narancsbőr, és van egy réteg háj rajta, azt ledolgozni nagyjából, nem baj ha egy NAGYON VÉKONY RÉTEG marad, és a combom nem egy izomdarab lesz.

Eddig azt hittem, hogy KÖRTE ALKATOM VAN, de a képeket látva kicsit elbizonytalanodtam. Szerintetek körte alkatom van? Örülnék, ha ebben is segítenétek.

Általam csinos alkatokra példa:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ja és tudom, hogy valószínűleg nem marad mellem, ha nagyon lefogyok. :/ Így is A-kosarat hordok... de majd eldöntöm, hogy megéri-e vékony(abb)nak/csinosnak lenni kis mellel, vagy sem, végül is, vissza is hízhatok, ha nagyon nem tetszik az eredmény. Bár tavaly ilyenkor még 75 kg voltam, és a mellem akkor sem volt nagyobb, szóval lehet, hogy most se fogok onnan sokat fogyni, inkább a fenekemről és a combomról fogytam az elmúlt évben (sajnos nagyon sok stressztől, idegeskedéstől).

Köszönöm a válaszokat!

2015. okt. 9. 17:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Ha a táplálkozást is szigorúan vennéd, akkor azt mondanám, hogy 3 hónap alatt már jelentős változáson mennél keresztül, de így, hogy az étkezésre mérsékelt figyelmet fordítasz én egy 6 hónapot jósolnék.
2015. okt. 9. 17:22
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem tudom szigorúan venni, hiába szeretném. Ha gazdagok lennénk, akkor még megtehetnénk, hogy nekem mindenféle egészséges cuccot veszünk, anyáék meg azt eszik, amit eddig/amit akarnak, de eléggé szűkölködünk anyagilag, örülhetek annak is, ha minden napra jut nekem egy gyümölcs.
2015. okt. 9. 17:25
 3/16 anonim válasza:

Nem kell 10 kg-ot fogynod, 4-5 kg leadasaval mar nagyon csinos lennel. Valoban latszik, hogy nem sportolsz semmit, de ez par honap alatt valtozni fog, ha rendszeresen edzel ;) azt javasolnam, h keress tornavideokat neten. Nem kell vmi rubint rekas gyilkolo torna. Kezdetben vmi egyszeru gyakorlatsor, aztan ahogy fittebb leszel, egyre tobbet fogsz tudni megcsinalni. En onnan, hogy 20 guggolas utan izomlazam volt, eljutottam odaig, hogy masfel oras gyakorlatsort csinalok egylabas guggolasokkal meg labsullyal.

Miket foztok otthon, irsz ra peldat?

2015. okt. 9. 17:40
 4/16 anonim ***** válasza:

Végre egy normálisan feltett kérdés :D

Saját alakkal és az elérni kívánt alakkal, normálisan leírva a problémát :) (és persze képpel mellékelve)

Elsőnek is azt leszögezném, hogy nekem az eléggé vékony alak tetszik, tehát ez alapján fogok véleményt mondani. Azt pedig gondolom nem is kell mondanom, hogy szépség relatív, tehát ne csak az én és 1-2 ember véleményére alapozz! Inkább a sajátodéra, hiszen a te tested, magadnak kell, hogy megfelelj! Ahogy neked tetszik, és ahogy meg vagy elégedve.

Esetleg azt tudod megpróbálni étkezés terén, hogy csökkented a bevitt mennyiséget, de túlzásokba ne ess, illetve persze mozgol is mellé :)

A jelenlegi alakod nekem eléggé messze áll az ideálomtól, túl vastag, túl sok rajta a felesleg (bocsi) Illetve attól, mert valaki vékony még nem fog látszani a hasizma, csak ha rádolgozik, tehát alap esetben ettől nem igazán kell tartanod. (nem annyira tetszenek az izmos lányok/nők, inkább csak a sportos) Az, hogy körte vagy sem: fogalmam sincs :D igazából sose ezt nézem, nem is nagyon érdekelt. Szép, vagy nem szép. Valahogy nehezen tudom ezeket eldönteni. :D

A kitűzött alak elérése pedig valószínűleg viszonylag sok időbe fog telni. Talán eleinte gyorsabban megközelíted, de utána egyre jobban lassul, nehezebb lesz a kilókat leadnod. Formásítani és stb.

A belinkelt képek kissé különböznek, nem mindegyik 1 kategória.

1: elég széles csípő, vastag comb (nekem nem igazán jön be)

2,3,5: jóval vékonyabb alak (tetszik :) )

4. vastagabb comb és egy leheletnyivel vastagabb alak (emiatt nem annyira, de egyébként nem rossz)

Mivel nem vagyok egy mell centrikus, sőt a nagy mell nem is tetszik, így azt mondom, hogy ne a melled alapján dönts :D Számomra fontosabb maga az egész alak (vékony) Ez, mint mondtam saját vélemény. Szerintem alapból a vékony testhez jobban illik egy kisebb mell is. Nekem tetszik a kicsi mell, tehát nincs vele problémám. Illetve fenékkel is így vagyok. Sokak szerint már lapos fenék is bejön :)

Viszont legalább reális célt tűztél ki magadnak. A fő kérdésed pedig az lenne, hogy mégis mennyi idő, de ez csak rajtad múlik. Én azt mondom, hogy nem kell elsietni. Ha fél év, akkor fél, ha 1 akkor 1. Ne egyik napról a másikra várd el az eredményt. Alapból iskola mellett nehéz edzeni és bármi mást csinálni. (magamból kiindulva örülök ha hazaérek, tanulok - másra alig van idő, most is valószínű ez a kérdés után megyek is aludni :D )

Remélem tudtam segíteni, sok sikert kívánok! :)

2015. okt. 9. 18:03
 5/16 anonim ***** válasza:

Mivel nekem az általad belinkelt alakok nagyon nem tetszenek, túl vékonyak, én azt mondanám, nemigen kell fogynod, inkább a sportra, a több mozgásra helyezném a hangsúlyt, mert amit leírtál, az kevés a változáshoz.

De ez csak egy vélemény, nem tetszenek a sovány, mell nélküli nők.

Nehéz megmondani, mennyi időbe telik. Megértem, hogy anyukád nem fog ezért kétfélét főzni, de lehetőleg ne csak arra figyelj, hogy sok gyümölcsöt, zöldséget egyél, hanem arra is, hogy lehetőleg minimálisra szorítsd vissza a cukros, tésztás, zsíros ételek fogyasztását, ha akarsz valami eredményt elérni.

2015. okt. 9. 18:17
 6/16 anonim ***** válasza:
Én úgy látom hogy neked a sport az egyáltalán nem megy. Próbálj mozogni , simán futni. Nagyon sokat segítene. De szerintem te nem az a tipus vagy mint amit feltettél példaképnek. Igy is lehet jó alakod , csak nem olyan. Mozogj , az a lényeg.
2015. okt. 9. 18:21
 7/16 anonim ***** válasza:

Neked nem fogynod kellene, pláne nem 10kg-ot, hanem egész testre tornáznod, hisz a szép alak attól lesz, akkor nem leszel ilyen plöttyedt, hanem feszes.

Étkezésnél azon sem hajlandóak változtatni, hogy pl. basmati vagy jázmin rizst egyetek? Ízre ugyanaz, mint a fehér csak tovább laktat.

2015. okt. 9. 18:28
 8/16 anonim ***** válasza:

A fogyásra alkalmas és egészséges étkezés nem kerül ám sokba, ha nem akarja az ember... Kétfélét sem kell főzni.

Tudod, hogy léteznek családok, ahol az egyik ember vega, a másik nem vagy ahol az egyik szénhidrátdúsan eszik, a másik durván szénhidrátszegényen (pl. répára már csak óvatosan néz), mégis ugyanazt eszik, csak pl. más körettel? :) Sokmindent meg lehet oldani, ha azért van valami közös pont a táplálkozásban.

Ha pl. esztek húst, az egyszerű, Te zöldséget eszel hozzá, kisebb adag rizst, vagy amilyen a választott diétád. Ha nem akarsz galuskát enni s az van, de a zöldség kevés, eszel rizst, mi egy perc munkával főzünk meg 30 dekát, mindig van itthon.

Ha pedig szolidan tudsz csak enni, akkor sütsz magadnak pluszban pár tojást, az gyors, tápanyagdús, laktató. Ez csak példa, nem mindenkinek fér bele az étrendjébe ilyen-olyan okból.

A gyümölcsöt nem tudom, miért erőltetik a fogyózók, nekem az kilengés, a cukor nem segíti a fogyásomat s egy csomó más hátránya is van (ezzel együtt nem vagyok gyümölcsellenes, de hogy fogyáskor sokunkat akadályoz, az tuti) :)

A szezonális zöldségek pedig nem drágák.

Energiaként pedig akár olcsó (de lehetőleg gluténmentes) keményítőt (rizs, zab, hüvelyesek..etc.), akár zsírt használunk, annak remek az ár/érték aránya, legalábbis kókuszzsírnál s talán a vajnál még igen (én nagyon csóró vagyok, a vaj nekem már luxusszint, de finom. a kókuszzsír, az olajos magvak olcsóbbja, a házi tojás az egész olcsó), a drágábbakkal már más a helyzet.

Bocs, hogy elmentem kedvenc irányomba, de nem tudok sokat arról, hogy hogyan esztek és hogyan akarsz enni, valamint úgyis túl kevesen tudják, hogy mennyire nem ellenség a zsír.

2015. okt. 9. 19:04
 9/16 A kérdező kommentje:

Heti 3-4x egy óra mozgás kevés a változáshoz? .... Minden nap kellene vagy mi? Az embertelen. Mi van akkor azzal, hogy "hagyjuk regenerálódni az izmokat" ? A biciklizéssel mi a baj? Ha jól tudom, az egész alsótestet megmozgatja, sőt, a törzs izmait is. Torna: hasazás és karra/vállra edzés megy. Hátra annyira nagyon nem szeretnék. Az egész testes tornázással az a bajom, hogy nagyon hamar megunom, és ezért abbahagyom.

Miért lett megszólva, hogy "neked nagyon nem megy a sport" ? Mikor le is írtam, hogy sosem sportoltam semmit. Mintha nem tudnám, hogy nem vagyok sportos...

Köszönöm a válaszokat!

Ahogy a család eszik: sokszor rántott hús, sok krumpli, rizst nagyon nagyon ritkán eszünk, tészták, pörköltek, húsleves, gulyásleves, paprikás krumpli, rakott krumpli, krumpli főzelék, néha tökfőzelék, hozzájuk valamilyen fasírt, néha pizza, hamburger - ez a kettő tényleg ritkán van, rakott kelkáposzta, néha tojás, tejbegríz! Zöldségek többnyire savanyúság formájában van, vagy levesben. Néha süt anya valamilyen sütit, de tényleg ritkán, édességet nem nagyon eszek, sem chips-eket, rágcsákat se, csak nagyon nagyon ritkán.

Suliba többnyire szendvicset viszünk, vagy valamilyen péksütit veszünk.

Én személy szerint nem is nagyon szeretem a zöldségeket, egyszerűen nem ízlenek, pedig mindig megkóstolom őket, de egyszerűen nem finomak. Inkább a gyümölcsöket szeretem.

Hiába nem drágák a szezonális zöldségek sem, egy 5 tagú család nem fog egészségesen táplálkozni 180 ezer Ft-ból úgy, hogy 3 gyerek van, + hitelek. Szóval ez van, nem sok lehetőségem van.

2015. okt. 9. 20:59
 10/16 anonim ***** válasza:
6-8 honap, etrend nelkul nem fog menni, sajnalom, persze sportonli lehet, az javit a helyzeten.
2015. okt. 9. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!