Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vaj/Teavaj/Margarin? Melyik...

Vaj/Teavaj/Margarin? Melyik az egészségesebb? Melyik hízlal kevésbé?

Figyelt kérdés
2015. okt. 7. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
10%
A margarin növényi eredetű, tehát egészségesebb. Margarinból van 40 vagy akár 25 százalékos, így annak energiaértéke sokkal alacsonyabb, mint a vajé, melynek 80 százaléka zsír. Engem csak az aggaszt, hogy ha egy margarinban 25% a zsír, akkor mi a többi.
2015. okt. 7. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Mi teavajat (vagy vajkrémet) eszünk, a margarint már abbahagytuk egy ideje, nem is hiányzik. A margarin kevésbé hizlal, viszont a vaj egészségesebb.
2015. okt. 7. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

a margarin a legegészségtelenebb, lehet hogy ennek a legkevesebb a zsírtartalma de kémiailag majdnem szilikátnak mondható.

A vaj a legegészségesebb, mivel az természetes élelmiszernek minősíthető.

A teavajat nem tudom.

Ami azt illeti én inkább maradnék a sima vajnál, mindegy milyen zsíros, tovább élek.

2015. okt. 7. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

Mi teavajat használunk és állítólag az a legegészségesebb.

Találtam néhány cikket egészségügyi szempontból:

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. okt. 7. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

Nem a zsírtól hízol, hanem szénhidráttól. :)

A legegészségesebb a 80% fölötti zsírtartalmú vaj.

2015. okt. 7. 15:15
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha minden nap betolsz 2-3 karéj vajaskenyeret, este meg süttök valami sütit fél kiló margarinból, az mindenképp baromi egészségtelen. De ha hetente egyszer vékonyan megvajazol valami magvas kenyeret, sütit meg havonta egyszer csináltok, akkor teljesen mindegy. Hizlaló étel nincs, csak mértéktelen zabálás.
2015. okt. 7. 15:29
 7/9 anonim ***** válasza:

Egyik sem kifejezetten egészséges. Mindkettőnek van előnye és hátránya is. De egyik sem okoz különösebb problémát, ha nem nagy mennyiségben fogyasztod.

Nem hiszem, hogy bárki enne belőlük annyit, hogy ettől hízna meg.

Az a legjobb, ha felváltva eszel vajat és margarint is.

2015. okt. 7. 15:45
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

A margarin roppant egészségtelen és nekem nem is ízlik.

A legeltetett marhák vaja, úgy tudom, egészséges. Minimum 80% zsírtartalma van a normál vajnak.

Nem tudom, mi a különbség a vaj és teavaj között.

A vaj fogyókúrában nagyon jó tud lenni, elvégre főleg zsír, (ha nem is magában, de ) laktat, az inzulinszint pedig nem nagyon macerálja :) Az a minimális kis fehérje és cukor nem oszt, nem szoroz, viszont sokkal finomabb tőle, a tisztított vaj semlegesebb ízű, elveszti a vajra jellemző finomságot, legalábbis az én tapasztalatom ez.

Magában, dióval vagy zöldségekhez, magropogóshoz szoktam enni a ha nem is tudom, milyen eredetű, de legalább finom vajat. Csak az eredete miatt minimalizálom a fogyasztását, de bizonyos dolgokra nem jó a kókuszzsír, amúgyis ipari mennyiségű kókuszt eszem, ami nem eme vidék terménye...

2015. okt. 7. 15:50
 9/9 anonim ***** válasza:

#7: De, biztos van olyan ember, aki sok vajat eszik. Sosem próbáltam ki, különféle okokból, de azt hiszem, nagyon jólesne napi 100-200g vaj megevése, ha nem is mindennap, de sűrűn. Az utóbbi mennyiség mellett pedig már igen nehezen fogynék, bár az is igaz, hogy nem is lennék éhes... De a fehérjebeforrásaimmal is rengeteg zsír jön, a lelkes vajevést kerülnöm kell. Majd ha tömelegek, jobban elereszthetem magam :)

Nem kevés ember van a világon, aki nagyon szereti magában enni a vajat (ketogén fórumokon mindig lelkesednek érte, ha szóba kerül a dolog). Kávéba is jó, felhabosítva.

2015. okt. 7. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!