Az oké, hogy a vaj egészségesebb, mint a margarin, de hogy kenitek?
A kezemben melegítem. (a gyerekek a legváratlanabb időpontokban jönnek rá ehetnékére.)
Szóval kicsit melengetem,aztán lapos késsel vékonyan kezdem leszedni. Tehát szinte párhuzamosan tartva a vaj felszínén.
a friss vajat habverővel felvered, és ezt a habos cuccot teszed a hűtőbe, így sokkal könnyebben kened.
Vagy pedig csinálj belőle ghít az egészséges is és nem romlik! A neten találsz rá receptet.
Nem szokás hűtőben tárolni. Vannak külön vaj-tartók nekik, pont emiatt.
Amúgy 5 perc alatt nem enged fel... Én 3-4 órákat is vártam rá régebben.
És a mikrós vaj nem az igazi. Enyhén szólva is gusztustalanra tud ázni tőle a kenyér.
Lehet venni olyan vajat is, ami nem lesz kőkemény a hűtőben, hanem akkoris kitűnően kenhető.
Egyébként nem muszáj hűtőben tárolni, nálunk még sosem romlott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!