A vaj vagy a margarin egészségesebb?
Imádom a vajat. Vastagon szoktam megkenni a kenyeret és mehet rá méz vagy tonhal általában.
Viszont egészséges ez? Ezen kívűl egészségesen táplálkozom de a vajnak nem tudok ellenállni.
Szerintetek mégis jobb lenne lemondani róla, vagy átváltani margarinra?
a margarin egészségesebb.
a vaj nem jó a koleszterintszintnek.
Szerintem a vaj mindenképp egészségesebb!!
A védőnő és gyermekorvos is a vajat ajánlotta, azt mondták, margarint egyáltalán ne adjak a kisfiamnak.
Vagy a vajtól halunk meg zsírtúladagolásban, vagy a margarintól, mert annyira mű, hogy majdnem olyan, mintha műanyagot eszegetnénk.
Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.
A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban 5 gramm van .
A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.
A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.
A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.
A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.
A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.
És most a margarinról...
Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.
Rontja az anyatej minőségét.
Csökkenti az immunrendszer reakcióját.
Csökkenti az inzulin reakcióját.
És íme a legmegdöbbentőbb tény...
EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!
A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).
Ki lehet próbálni a következőt:
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen. Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg: Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit) Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke. Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni.
Miért? Mert a margarin majdhogynem műanyag. Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?
Szerintem a vaj. Persze sokan a margarinra esküsznek, de valójában annak egyetlen előnye az ára.
Sőt én a vajból is arra esküszöm, amit magam köpülök. Azt pontosan tudom, micsoda. És ma már nem is túl megerőltető, kell hozzá egy állványos habverő, azt elindítom és ott hagyom, magától elkészíti a tökéletes vajat :)
vaj. Ha a kutya felé nyújtasz egy darab vajat, és egy darab margarint, a vajat fogja megenni :)). Csak az emberek hiszik el, hogy a mű dolgok is jók lehetnek. A többi élőlénynek ez nem kérdés :))!
Inkább vajból kevesebbet, mint margarint. Az nem igazi táplálék.
Ezek szerint margarint egyáltalán ne?
De az lenne a legjobb, ha vajból se ennék semennyit?
Vagy egy kis vaj azért még egészséges? Vékonyan a kenyérre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!