Hogyan legyek végre vékony? Mi a baj velem?
1. Akit vékonynak látsz nem biztos, hogy megerőltetés nélkül vékony. Lehet, hogy legalább annyira küzd az evés kényszer ellen, mint te. A különbség, hogy Ő megállja, van akarat.
Mert akarat kérdése az egész. Keress más időtöltést az evésen kívül. Az evés nem időtöltés.
Rendbe kell tenned az életed, saját magaddal kell kibékülnöd. Valószínű, hogy az evéssel kompenzálsz valamit, ami hiányzik az életedből.
2. Az igazán szerencsés emberek, akik jó anyagcserével rendelkeznek és valóban annyit esznek, amennyit akarnak, mert nem híznak, igazából ők sem szerencsések. A hízékonyság ugyanis képes kontrollt adni, viszont aki nem hízik bármit/bármennyit eszik nem ismer határt. Előbb-utóbb megbosszulja magát. Mert nincs annál csúnyább, mint mikor egy 40-es nő csont sovány ugyan, de a feneke lapos, mint a tepsi és lóg, mint egy szatyor. Soha nem volt rákényszerülve arra, hogy mozogjon, izom nincs rajta, a bőr pedig elcsúnyul az egészségtelen kaják miatt, amit megeszik (mert úgysem hízik).
Szóval nem kell azzal foglalkozni, hogy ki hogyan él, ki mit eszik és hogy néz ki. A látszat sokszor csal. Ha mindig azzal foglalkozol, hogy másnak milyen egyszerű te magad leragadsz az önsajnálatban, mert azt hiszed, te nem vagy rá képes.
Válts életmódot. Nem kell lemondanod a finom ízekről a diéta miatt. Csak annyi, hogy megválogatod az alapanyagokat és mértéket tartasz. Olyan mértéket, amit egész életedben tudsz tartani. De ez addig nem fog sikerülni, amíg nem teszed rendbe magad fejben.
Keress hobbit, ami leköt. Keress valami mozgásformát, amit élvezel.
Bizony, nem tuti, hogy irigylésre méltó az, aki eszik, amit akar... Én pl. örülök, hogy jobban odafigyelek az étrendemre, sőt egy ponton elég drasztikusnak tűnő életmódváltást hajtottam végre, mivel így sokkal jobban érzem magam.
A "nem vagyok szabad" érzést megértem. Ezért kell megfelelően élétmódot váltani, úgy, hogy jókat és eleget egyél, ne legyen önsanyargatás, ne kelljen különösebb akaraterő (természetesen tenned kell lépéseket, de nem jó, ha kényszernek éled meg őket).
Lehet, hogy ezt nem mindenki tudja megtenni, mert mondjuk csak az egészségtelen életmód jön számára könnyen... Akkor célszerű elgondolkodnia, mi neki a fontos. Nekem sosem volt nehéz nem enni olyat, amit ártalmasnak tartok az egészségemre nézve... Pedig elég fegyelmezetlen vagyok. Nekem a mozgás megy nehezen, pedig tudom, hogy muszáj s hogy jól is esne. Úgyhogy az akaraterőmet ebbe az irányba igyekszem terelni.
Én sem tudok keveset enni, de azért az étrenden rengeteg múlik. Mind az étvágy, mind az éhség egészen más szinten képes mozogni a számunkra megfelelő étrend mellett, míg ha elkezdjük a kedvenc cukros tömény édességünket enni, az sokunknál kegyetlenül megnehezíti a kalóriadeficitben jóllakást... De nem ilyen sarkított esetekben is nagy tud lenni a különbség, persze ez erősen emberfüggő.
a másodiknak nagyon igaza van!!!, mintha én írtam volna :-) sajnos a vékony nem mindig egyenlő az alacsony testzsír% fogalmával, sajnos a nők abban szenvednek, hogy ők csak azt nézik, hogy vékony vagy sem, ami az egyik legnagyobb hiba, ugyanis a bőr feszességét nem a vékonyság, hanem az izmosság határozza meg, persze most jön a félelem az IZOM szótól és máris testépítő lesz belőlem nő létemre stb, ez butaság, a test nem így műküdik, nem megy az olyan könnyen, aki nagyon arra megy rá, hogy izmos legyen még annak is évekbe telik kemény heti többszöri edzéssel
nem kell félni, edzeni kell és helyes táplálkozás már csak egy ráadás lesz, bírni fogod, ha meg szeretsz zabálni és nincs akaratod nem gond, egy ember lesz érte a felelős, Te saját magad!
sok nyivákoló kövér nőt nem értek meg, mert hogy őket zavarja hogy kövérek, ez nem igaz, akit zavar az tesz ellene, vagy legalábbis megpróálja úgy alakítani a dolgokat, hogy legyen lehetősége változtatni, már amennyire a lehetőségei engedik /gyerek család stb/ de a nyafogástól még senki sem lett vékonyabb/ akinek nem inge.../
nagyon nagyon rosszul hiszed kedves kérdező, hogy aki diétázik az keveset eszik, pont fordíva, nagyon is sokat esznek , speciel most pont diétázom napi 6x eszem
az anyagcseréd pörgetni kell, folyamatos tápanyagellátással és mozgással, ez másképp nem megy, így van összerakva a test, van akinek könnyen megy, van akinek nehezen, de nem mindig jó ha valaki kevésbé hízékony, persze az sem ha nagyon, de utána kell olvasni dolgoknak
kezdésnek pléldául:
www.sargakapszula.hu
ingyenes, letöltöd, elolvasod, alkalmazod, hajrá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!