Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit egyek vacsorára diéta közben?

Mit egyek vacsorára diéta közben?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a diétáknál nem ajánlott vacsorázni, de elvileg 6 óra előtt lehet. Viszont ugye akkor se mindent. Szóval mi lenne az, amit 6 előtt ehetnék vacsorára?

2015. szept. 29. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez a 6 óra előtt meg után dolog egy hülyeség, első körben felejtsd el, ugyanis a szervezetednek mondhatod, hogy elmúlt 6, nyista kaja, attól még éhezni fog.

Vacsira mehet nyugodtan sovány hús, zöldség, akár sült formában is, minimális olívaolajjal lehetőleg. Meg persze hal is sovány húsok helyett.

2015. szept. 29. 18:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Most hallom először, hogy a diétáknál nem ajánlott vacsorázni...

Amúgy a diéta még csak nem is jelent fogyókúrát alapból, de fogyáskor sem kell (általában nem is tanácsos) kihagyni a vacsorát... A 6 órás határ legalább egy ismert tévhit...

Akkor vacsorázz, amikor neked jó (az még egy egész jó tanács, hogy ne közvetlenül a lefekvés előtti órákban, de van, aki ezt felülbírálja, s persze van, aki lefekvés előtt sok órával eszik utoljára, az is OK, ha neki ez így jó), annyit, amennyivel megfelelően jóllaksz, s bár a fogyásban nem tud megakadályozni semmilyen étel, nyilván van, ami alkalmasabb :)

Ha valami jobbféle állati fehérjeforrást (szóval pl. nem tejet, aminek nagy az inzulinválasza és több benne a cukor, mint a fehérje) fogyasztasz zöldséggel, az elég jónak tűnik. A zsírtartalom megválasztása igencsak diétafüggő.

Természetesen vannak más lehetőségek is, de az már túl speciális eset. Ha a napi fehérjét s egyéb fontos tápanyagot már bőven bevitted vacsoráig, s nem vagy éhes, akkor igencsak szolidra is lehet venni a figurát.

2015. szept. 29. 20:50
 3/4 anonim ***** válasza:

A diéta az egyszerűen étrendet jelent.

Te a fogyókúrára gondolsz.

Baromira kell vacsorázni. Én salátát szoktam sajttal, hallal vagy esetleg kevés szárított paradicsommal enni. Vagy saját készítésű sovány joghurtos öntettel. (A gyári szószok cukrosak.) Vagy párolt, fűszeres zöldségeket. A lényeg: minimális szénhidrát, feldolgozott élelmiszer, helyette sok rost és könnyű fehérje.

2015. szept. 29. 23:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Azért diétát írtam, mert nem követek egy konkrét étrendet, csak igyekszem kerülni lisztes, cukros ételeket, de persze fogyni is szeretnék egy kicsit.

Vacsorára tojást szoktam enni valamilyen formában zöldségekkel. Akkor az jo? :)

2015. okt. 14. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!