Bodybuilder vagy Fitness űzök véleménye?
Már tettem hasonló kérdest fel, de nem kaptam megfelelö választ
Mivel értelmes komplex választ szeretnék, kezdjük a paraméterekkel:
Férfi,32 éves, 175 magas, jelenleg 133 körüli súly.
Jelenleg amit alkalmazok :
Cca.2500-2600 körüli Kcal, ami cca 2,5-3 g / Tskg fehérjhéböl , cca. 1,3-1,5 g/Tskg Szénhidrátból ál össze.
Minden páros napon Kardiózom ( azaz cca 1 óra – 120-130 as pulzusszámon ) Bycaj, futógépen gyors séta meredeken.
Minden páratlan napon Bodybuilding edzés ( jelenleg még cask átmozgató edzés- egész test ) – cca 1,5 óra
Régebben sokat üztem ezt a sportot, de sokat kihagytam, és hát meglett az eredménye a sok falásnak.
Kb. 5-6 hete kezdtem el -140 kg ról indultam.
Segítsetek kérlek. Ti hogyan csinálnátok ? Célom = szálkás ( fogyás ) test – Min. 30-40 kg fogyás !
Kajám:
Àltalában Csirkemell / Pulykamell / Tonhal – Bulgur – rizs ( csak edzés napokon ) saláta ( nem bolti dresszing ! ), sovány sajtok ( 10% alatti ), brokkoli..stb
Jól csinálom, vagy valamit nem vettem észre, mert „szerintem“ stagnálok !
orvosi felügyelet mellett fogyózz ennyi túlsúllyal, ami az egészséged miatt azért is jó, mert a lógó bőrt el kell majd tüntetni valahogy és gondolom tb-re jobban menne
egyébként 5 hét alatt 10kg nagyon sok, még a te tömegedből is
két dolog:
jó lesz ez , de:
miből áll a napi kajád, írd le mikor és mit eszel
a kardió, ami aerob edzés ugye? inkább minden áldott nap kéne éhgyomorra, minden másnap felejtő
igen, heti 3 súlyzós edzés és heti 7! aerob edzés, viszont 40 perc elég, ezt hétről hétre vidd fel 1 órára
folyadék legalább 4 liter, és igen meg bírod inni, de ez a minimum
reggel éhgyomorra folyadék min fél liter, aztán aerob, majd reggeli
bcca és glutamin mehet, full force kiváló
a többit írd le vagy priviben, szerintem jó lesz, de lehet kell egy két dolgot csiszolni még
Természetesen Aerob edzés !
Napi kajám:
Reggeli :
Fehérje por ( 100% WPP Scitec ) vagy 130 gramm tonhal / 2 paradicsom
Ètkezés általában ahogy írtam Pulyka vagy csirkemell - 1kg / nap
Bulgur - 150-200 gramm / nap ( vagy rizs edzésnap)
Brokkoli/saláta/paradicsom..ilyesmi a rostok miatt.
Ahogy írtam számolom a makrokomponenseket - azaz -
2,5-3 gramm/ Tskg Fehérje ( Àltalában 75-80% húsból)
1,5 gramm/ Tskg Szénhidrát ( Àltalában Bulgur )
Bármit eszem figyelek a Glykémiásindexre !
Napi 3 Liter víz lemegy ( 4-5 litert soknak tartom, de legyen )
MINDEN NAP nem tudok Aerobozni ! ! !
Mellette 12 órás munkarendben dolgozom, szóval a 1,5 órás edzés elött vagy után még 40 perc Aerob nem fér bele sajnos
Kiegészítök:
100% WPP
Bioteches 2:1:1 BCAA
Pharmás 8:1:1 BCAA ( de kifogyóban)
100% Scitec Casein
Turbo ripper zsírégetö
Charge ( Amerikai zsírégetö)
Mega Daily ( Vitamin )
Most akarok beujítani Kreatint, és Vitamin pakkot !
Kérdés ?
első körben óvatosan a NAGYBETŰS KOMMUNIKÁLÁSSAL, MERT NETEN EZ KIABÁLÁST JELENT!!!
így már mindjárt más, hogy jelzed, nem tudsz a munkarend miatt aerobozni, a víz tényleg kell, egyrészt gallyravágod a veséd a magad fehérje miatt hosszú távon, másrészt az anyagcseréd sem pörög úgy, és még a zsírsejt mobilizációra is hatással van.
ebbe ha akarnék se tudnék belekötni, talán a reggeli az ami nem okés, ott miért nincs ch?! mondjuk zabpehely? vagy tojásfehérje?
ami még szemet szúró a kreatin? minek?! tömegelsz? 20ad rangú kiegésztő, csak a pénzed megy vele, inkább vegyél omega 3 -at annak 50x több értelme van
ha tudsz esetleg többet aerobozni alkalmanként egy jó fél órával sem lenne rossz, vagy az intenzitást vidd feljebb, esetleg résztván intervallok,de csak ésszel!
a többi szerintem jó lesz, hajrá!
Naturálban bőven elég lenne a 2g/tskg fehérje.
Szteroidhasználók esznek 3g-t.
Ekkora testsúly és ilyen adag fehérje bevitel mellé viszont a napi 5-6 liter víz elengedhetetlen.
A kreatint majd csak akkor vesd be amikor már 50-80g napi ch-nál vagy és kezdesz gyengülni,erőtlenedni.
A zsírbeviteledet tartsd minimum 100g-n,de lehet több is a ch kárára.
A ch-t pedig egyenletesen oszd el,mert valószínűleg IR is játszik már ekkora túlsúllyal.
Bulgur helyett főtt rizs és zab mint ch forrás.
A reggelibe és a vacsorába nem kell ch.
A legfontosabb kieget kihagytad az omega 3at,minimum napi 3g,de ha több nem baj.
Az IR kizárása végett a tejalapú fehérjeport sem kellene erőltetni,mert az felba/ssza rendesen az inzulinszintet,főleg reggelire.
Válts át tojásproteinre.
kedves utolsó full egyetértek kivéve két ponton:
A ch-t pedig egyenletesen oszd el,mert valószínűleg IR is játszik már ekkora túlsúllyal.
Bulgur helyett főtt rizs és zab mint ch forrás.
A reggelibe és a vacsorába nem kell ch. --- reggelibe nem kell? és a vacsorába pl ha este van a súlyzós edzés? azért ez nem ilyen egyszerű, van aki a diéta végén csak reggel tölt fel zabbal, aztán egész nap csirke és zöldség megy már csak
Az IR kizárása végett a tejalapú fehérjeport sem kellene erőltetni,mert az felba/ssza rendesen az inzulinszintet,főleg reggelire. -------> na ez most honnan jött? felb a a tejsavófehérje? 4 g cukor van benne, a fehérjére van inzulin válasz, de össze sem hasonlítható egy egyszerű szénhidrát által kiváltott inzulreakcióval, sőt reggel még jót is tehet az egész éjszakán át tartó "éhezés" még az aminósavakat is gyorsabban juttatja el az izomba, pláne ha előző este még súlyzós edzés is volt
persze ha kifejted miért, akkor meggyőzhető vagyok :-)
a többiben viszont maximálisan igazad van, ment a lájk! végre valaki aki tényleg érti is amit magyaráz!
Sziasztok
Kezdjük talán ott hogy nem kiabálok, csak nyomatékosítok :)
- Mi a bajotok a Bulgur-al ? Alacsony a Glykémiás indexe. Egyébként edzés napokon rizst szoktam a gyors feltöltés és erő miatt.
- Nem szedek kreatint, csak ha elérek egy bizonyos fogyást avagy testzsír % ( szóval ne ez az első tápkiegem :) )
- szerintetek sok a 3 gramm / Tskg fehérje.
De ha Pl. csak 2 grammot veszek ami jelen esetben 270 gramm ami 1080 kcal, és 1 gramm ch-t ami jelen esetben 135 gramm ami 540 Kcal, és vegyünk cca 50 gramm zsírt ( kb. enyi szokott lenni ) ami 450 kcal, az összesen nincs 2100 kcal. - Nem gondoljátok ez kevés ?
Írjátok egyek zsírt ch rovására- de hogy ?? Lenmagolajra gondoltál pluszban pl. 50 grammra ? Ember nincs aki azt megeszi !
- Mit ajánlanátok nekem akkor ? 133 kilósan ? Ha kell rakok fel képet is. Főleg a belemen van zsír :D
-Tejsavó emeli az inzulinszintet ? Na ezt sem hallodtam még. Főleg mert most vettem ISo Whey ( Biotech) Proteint ami 0-cukros... ha tudtam volna ( vagyis ha így van tényleg ) akkor max. Beef proteint veszek. Nem vagyok cukros.Mivel mellette keményen edzek- max veszek hozzá krómot, és nem hiszem ezzel gond lenne.
- Reggel ép emiatt nem eszek szilárd ch-t csak ébredés után 1-2 órával. Reggelre vagy ch-mentes- lecsúszik egy fehérje turmix pótoljam "gyorsan" az éjszaka elveszített aminókat :)
- Most annyiban turbózom fel, napközben is lecsúszik majd felosztva 20gramm BCAA 3 edzés előtt Béta-alanin.
Ahogy látjátok megvannak a fejembe a tudások, csak kis motiválás kell, avagy ha valamit nem veszek észre..
Tejtermékeket egyébként nem eszem.Néha néha Óvári száraz sajt ami 10% alatti a zsírja de 35 gramm a fehérjéje ( ch-0)
Lehet a víz kéne több, és több zöldség ( vagy rostosabb cuccok )
köszi srácok előre a reagálást !
Nagyon helyes ha nem kajabálsz :D
Írjátok egyek zsírt ch rovására- de hogy ?? Lenmagolajra gondoltál pluszban pl. 50 grammra ? Ember nincs aki azt megeszi !
Akkor én ufó vagyok simán lecsúszik natúr megiszom, de van hogy salátára öntöm tökmegolajjal, és úgy nyomom, sportikát kéne olvassál, küldöm a linket.
- Mit ajánlanátok nekem akkor ? 133 kilósan ? Ha kell rakok fel képet is. Főleg a belemen van zsír :D
A hasad lapossága összefüggésben lehet hormonális folyamatokkal, az alacsony GI jó, nincs azzal gond, az inzulin indexre is figyelned kéne/ a glikémiás index csak azt méri, hogy mennyire nő meg a vércukor szinted, de azt nem, hogy mennyi inzulint bocsát ki a hasnyálmirigyed, a glikémiás terhelés pedig ezt is nézi + a kaja szénhidrát tartalmás, én is most tudtam meg hogy a tej és a tejsavó bizony emeli az inzulinszinted, de nem emeli a vércukorszintet
-Tejsavó emeli az inzulinszintet ? Na ezt sem hallodtam még. Főleg mert most vettem ISo Whey ( Biotech) Proteint ami 0-cukros... ha tudtam volna ( vagyis ha így van tényleg ) akkor max. Beef proteint veszek. Nem vagyok cukros.Mivel mellette keményen edzek- max veszek hozzá krómot, és nem hiszem ezzel gond lenne.
Igen a króm alap kieg kell legyen, olcsó és jó, pláne, hogy valószinleg az inzulin érzékenységed nem a legjobb / különben nem lenne beled, nekem sem az nyugi :D/
- Reggel ép emiatt nem eszek szilárd ch-t csak ébredés után 1-2 órával. Reggelre vagy ch-mentes- lecsúszik egy fehérje turmix pótoljam "gyorsan" az éjszaka elveszített aminókat :)
EZt a reggel nem eszek ch-t szerintem túlspirázod kicsit, az éjszakai "koplalás" miatt szerintem kéne, ha előző este súlyzós edzés volt akkor azért, ha meg nem, akkor valszeg kora délután volt az utolsó ch étkezésed és mivel pörög az anyagcseréd ha nem is ürül nagyon de valamelyest azért vissza kéne tölteni már reggel is, azért nem kell agyonszámolni sem magad, mert azt sem lehet bírni hosszú távon: BBTV Tóth Dani diétában megvan? Kifőzi a rizst, majd brutál tudományosan szemmértékkel szétosztja egyenletes adagokra, azt nézed meg hogy néz ki.
:-) a többi amúgy jó lesz, szerintem ez is pucolni fog csak csinálni kell és nem feladni és nem csalni, aztán amikor már tényleg csak kevés van hátra, akkor tovább tisztítani a kaját, még kevesebb cukrot bevinni, izolátum, marha fehérje izolátum tojásfehérje, esetleg az edzésen is változtatni, a lényeg, hogy ne vedd vissza súlyokat tapasztalatból mondom, vissza fogsz esni erőben, de drasztikus visszaesés nem normális, pl 100 kg fekvenyomás tömegnövelés alattt szériában majd 5 ismétlés után meghalsz 50 kg al akkor ott valami bibi van.
hajrá Én drukkolok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!