Hogy csináljam meg a csirkemellet hogy ne tartalmazzon semmi zsírt, szénhidrátot?
Párolod, grillezed, sütőben sütöd pld. zöldségekkel együtt, sütőzacskóban készíted el...
Köretnek nem sült krumplit adsz mellé, hanem párolt zöldséget, salátát...
szénhidrátot még meg is értem, de zsír az mehet mellé azért, még ha nem is sok.
Én azt szoktam csinálni, hogy bepácolom fűszeres olajba (nyilván jobbfélékbe, oliva, kókusz, lenmagolaj), hogy jó sokáig ázzon a fűszeres pácba, néha pici tejet is öntök hozzá, és mindig hirtelen megsütök annyit, amennyi épp elfogy.
Hozzá karfiolpüré, brokkolipüré (450 g brokkoli megfőzve +1 kanál tejföl összeturmixolva), vagy simán párolt zöldségmix, esetleg cukormentes csalamádéhalom, vagy reszelt cukkini, nyami.
azért ne akarj önmagában fehérjét enni, de ezekkel szépen lehet olyan ételeket készíteni, amivel fogysz, megkapsz mindent, ami kell, és ki is bírod, nem csak 1 hétig.
én 2 éve csinálom, és nagoyn jól megvagyok. :)
Én ma ezt csináltam:
500gramm fagyasztott csirkemell filé
200gramm zöld saláta
2 paradicsom
1 kaliforniai paprika
1/2 kígyóuborka
2 kis krumpli
A fagyott csirkemellfilét még fagyott állapotában csíkokra vágtam, aztán ezeket a csíkokat papírvékony szeletekre metéltem, fűszereztem, sóztam, aztán szép barnára sütöttem állandó kevergetés közben,
A krumplit héjában alufóliába göngyölve megsütöttem a sütőben
Felszeleteltem mindent kis darabokra és voilá kész a házi girosztál...
Nemcsak belefér a fogyókúrába a zsír (sokkal jobb zsírosan, mint szénhidrátosan enni, főleg az extrém szénhidrátszegény, zsíros étrend okoz elég hatékony fogyást rengeteg ember esetében, persze ez a módszer nem mindenkinek való!), de szükség is van rá, ha nem is nagy mértékben. Egy pici zsír a húshoz teljesen OK, a zsírfóbia fogyáskor sem jó.
Azt se mondanám, hogy rossz a telített, azok sem egyformák. A tojást vagy a kókuszzsírt sosem tudnám rossznak tekinteni és az egészségtudatos és zsíros táplálkozást folytató emberek sem teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!