Egészsége hízókúra tippek?
Szia! Én 17 évesen 40 kg sem voltam, úgyhogy megértem a problémádat.
A legfontosabb a fokozatosság! Ugyanúgy van ez, mint a fogyókúra. Szépen lassan kell növelni az energiabevitelt, maximum 500 kcal-al több tápanyagot juttass a szervezetetbe. Természetesen figyelni kell a tápanyag milyenségére. Ha nem bánod, ha egy kis pocakod is lesz, nyugodtan ehetsz tésztákat, fehér lisztet, de ne vidd túlzásba. Próbáld meg kiszámolni, hogy mennyit fogyasztassz. A szénhidrátok napi ajánlott mennyisége négy-hat gramm testtömeg-kilogrammonként. Ha ezt eléred, akkor növeld 7-8 grammra. Ennél többet nem érdemes magadba erőszakolni, mert akkor a hízás hirtelen megy végbe, és nem igazán fogsz formásodni, csak "plöttyedt" leszel. Ne feledkezz meg a fehérjékről sem, az egészséges étrend min. 15-20%-a protein. Fontos a mozgás is, mert ha nem fejleszted az izmaidat, csak hízol, a végén olyan leszel mint a szegény felpuffadt etiópok: ropi kéz, ropi láb, hordó has. Szerintem neked sem ez a célod. Javaslom a pilatest vagy a jógát, mert szépen átmozgatják az izomzatot, de nem annyira kalóriagyilkos mozgásformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!