Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Egészsége hízókúra tippek?

Egészsége hízókúra tippek?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, elég vékony, és szeretnék picit teltebb, nőiesebb lenni. Van, aki próbált ilyen fiatalon hízókúrázni? Milyen módszerek jöttek be? Figyelni akarok az egészségemre is!

2015. szept. 10. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia! Én 17 évesen 40 kg sem voltam, úgyhogy megértem a problémádat.

A legfontosabb a fokozatosság! Ugyanúgy van ez, mint a fogyókúra. Szépen lassan kell növelni az energiabevitelt, maximum 500 kcal-al több tápanyagot juttass a szervezetetbe. Természetesen figyelni kell a tápanyag milyenségére. Ha nem bánod, ha egy kis pocakod is lesz, nyugodtan ehetsz tésztákat, fehér lisztet, de ne vidd túlzásba. Próbáld meg kiszámolni, hogy mennyit fogyasztassz. A szénhidrátok napi ajánlott mennyisége négy-hat gramm testtömeg-kilogrammonként. Ha ezt eléred, akkor növeld 7-8 grammra. Ennél többet nem érdemes magadba erőszakolni, mert akkor a hízás hirtelen megy végbe, és nem igazán fogsz formásodni, csak "plöttyedt" leszel. Ne feledkezz meg a fehérjékről sem, az egészséges étrend min. 15-20%-a protein. Fontos a mozgás is, mert ha nem fejleszted az izmaidat, csak hízol, a végén olyan leszel mint a szegény felpuffadt etiópok: ropi kéz, ropi láb, hordó has. Szerintem neked sem ez a célod. Javaslom a pilatest vagy a jógát, mert szépen átmozgatják az izomzatot, de nem annyira kalóriagyilkos mozgásformák.

2015. szept. 10. 14:09
 2/2 anonim ***** válasza:
Inkabb kerdezz meg a testepíto testepito kategoriat! Ott szakszeru segitseget kapsz!
2015. szept. 11. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!