Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánusok azok tényleg...

Vegetáriánusok azok tényleg jobban fogynak és egészségesebbek?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor vega akarok lenni.

17/l

2015. aug. 29. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Többnyire sok szénhidrátot esznek a zöldségek mellé.
2015. aug. 29. 12:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Én vega vagyok, újra, mivel 0-6 éves koromig, sulimenza, vegetairánus voltam. De a szüleim is, és nagyon jól állították be az étkezésemet, mert sosem szenvedtem tápanyaghiányban. Nem igaz, hogy kevés étel közül tudsz válogatni, én nagyon sokféle kaját el tudok magamnak készíteni. Az viszont igaz, hogy Magyarországon nincs ennek kultúrája, és általában a vega menü rántottsajtból áll... Pedig rengeteg köretből is válogathatsz, akár gluténmentesből is: hajdina, köles, csicseriborsó, rengeteg thai, indiai kaja, tofu, szója/van GMO mentes is, csak azt ajánlom/, tengeri herkentyűk, hínár/isteni a hínárleves/, szinte minden krémleves, lisztes habarás nélkül, stb.

Én jobban érzem magam hús nélkül, de ettől nem fogytam semmit, kb. 3 kilot, de azt is a mozgástól.

2015. aug. 30. 08:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem a hús fogyasztásától függ az egészség s a fogyás sem. Bár nekem logikus, hogy sok hússal könnyebben fogy az ember, hisz kisebb eséllyel él rengeteg szénhidráton... A fehérje jobban is laktat, mint a szénhidrát. A hús tápanyagokkal sem áll rosszul, s aki ész nélkül vega s mondjuk nem szereti a tojást, annál már gond lehet.

Rém rosszul lehet táplálkozni vegaként, nyilván, a hús helyett nem kap automatikusan észt az ember... Ha a vegák egészségesebbek (nem tudom), az amiatt lehet, hogy ha egy ponton maguk döntöttek róla, akkor jó eséllyel tudatosabban táplálkoznak, a hús elhagyása csak egy pont...

Hogy mit esznek zöldségen kívül? Ki mit, ugye. Van, aki jobbára gyümölcsön él, van, aki ketogén diétán van, az ugye egészen más irányba megy :)

Én jobb napjaimon az utóbbihoz állok közel (vega ugyan nem vagyok, de csak kb. havi egyszer eszem húst), tojást, olajos magvat és zsírt (kókuszzsírt és vajat) eszem a zöldségeken kívül.

2015. aug. 30. 23:44
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
12-es, a tengeri herkentyűk állatok, így nem túl vega étel.
2015. aug. 31. 07:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért van köztük olyan sok vékony, mert tápanyaghiányosan étkeznek, és sorvadtak.
2015. aug. 31. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!