Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vegetáriánusok azok tényleg...

Vegetáriánusok azok tényleg jobban fogynak és egészségesebbek?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor vega akarok lenni.

17/l

2015. aug. 29. 10:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem fogynak jobban és nem is feltétlenül egészségesebbek. Nyilván a zöldségekben van vitamin és sok fontos ásványianyag, de ezt egy átlagember is tudja biztosítani magának, plusz ott a multivitamin. Vegetáriánusoknak ugyanúgy jól meg kell válogatniuk, hogy mit esznek, mert úgy is tudnak hízni.

Szóval csak emiatt értelmetlen, maximum akkor érnél el változást, ha bizonyítottan pl. gluténérzékeny vagy.

2015. aug. 29. 10:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Akkor lenne értelme mert laktóz és glutén érzékeny vagyok. Nagyon sok zöldséget eszek. Ám mit esznek ők? Gondolom nem csak zöldséget
2015. aug. 29. 10:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lenne neked értelme vega lenni, a vegák esznek tésztát, amit neked glutén érzékenynek nem szabad.
2015. aug. 29. 10:57
 4/15 A kérdező kommentje:
Akkor maradok húsevő😊 csak kiváncsi voltam
2015. aug. 29. 10:59
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Szojat es tofut esznek! De meg halat is szoktak enni!

En nem vagyok sem liszt, tej vagy cukor érzékeny sem vega, de ennek ellenere a suliban mikor meg ebedee voltam akkor vegat kertem 3 hónapig, valami borzalmas volt...nagyon egyszerűek az ételek es alltalavan ugyan azok. Sok választásuk nincsen

2015. aug. 29. 11:09
 6/15 anonim ***** válasza:
Lehet jól élni,jókat enni vegaként, de kell hozzá pénz, mert az alapanyagok drágábbak, és meg kell tanulni jól főzni,változatosan. Én erre képtelen voltam, ráadásul 10 hónap alatt 9 kg-t híztam,amíg vega voltam. (egy igazi vega halat sem eszik). Nővérem már 15 éve vega, nem hízik,nem fogy, tartja a súlyát és olyan kajákat csinál,hogy fúúú...neki ehhez volt affinitása és türelme. :) Egészséges is a vega életmód,de tényleg csak nagy odafigyeléssel.
2015. aug. 29. 11:23
 7/15 A kérdező kommentje:
Akkor ez nem nekem való....nincs türelmem sem sok pénzem.
2015. aug. 29. 11:28
 8/15 anonim ***** válasza:

A hús hozzájárulhat a vastagbélrák kialakulásához, túlzott fogyasztás esetén köszvényt okoz (akárcsak a kakaó, spenót, hüvelyesek amúgy), és a vesét is nagyon leterheli. A belsőségek pedig, pl. a máj sokak szerint főzve-sütve is ugyanúgy tartalmazza azt a sok méreganyagot, amit lebontott az állat szervezetében (hormonokat, meg mindent, amit megetettek a profit érdekében).

A halakban pedig higany van, így nagy mennyiségben nem szabad fogyasztani azt sem.

A vegánok, akik semmi állati eredetűt nem esznek, a fehérjét általában szójával, sikérrel (szejtánnal), étrendkiegészítőkkel (kendermag-fehérje) viszik be. Néhányan a gluténra is fújnak, mert vagy eleve érzékenyek, vagy úgy gondolják, az nem tesz jót az emésztőrendszerüknek, így a szejtán kiesik nekik.

Azt tudni kell, hogy szóját sem szabad állandóan enni, mert növényi eredetű ösztrogén van benne (bár ha nem génmódosított, akkor az nem olyan káros), ami, bár 3 nap alatt kiürül a szervezetedből, felboríthatja a hormonháztartást. Így pl. ha a húst már azzal pótolod, akkor növényi tejnek érdemes inkább rizs- vagy zabtejet fogyasztani. Mert a tehéntejtől érzékelhetően elnehezedik az ember, nem tesz jót a nyirokkeringésnek.

Bár én nem vagyok se vega, se vegán, ugyanolyan jónak találom a húsmentes ételeket is. Aki szeretné őket kipróbálni, azoknak ott a Napos Oldal, Napfényes Étterem, és az Avokádó Ételmanufaktúra.

2015. aug. 29. 11:34
 9/15 A kérdező kommentje:
Lehet hogy azt csinálom, hogy egyik héten eszek husit a másik héten pedig nem😀
2015. aug. 29. 11:37
 10/15 anonim ***** válasza:
51%
Vegetarianizmust nagyon könnyű rosszul, egészségtelenül csinálni, sok vega szenved enyhébb-komolyabb hiánybetegségekben.
2015. aug. 29. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!