A teljes kiörlésű kenyerek miért egészségesebbek?
mert bedarálásra kerül a magvak héja is.
és nincs normális felnőtt kenyér adag. a kenyér egy kényelmi és praktikussági okokból elterjedt élelmiszer, amint mód van rá az ember elhagyhatja az étrendjéből.
nos, mostanában itt nincs háború, van hús elég és hozzáférhetők egyéb élelmiszerek, így akár el is lehet hagyni.
Ha valami teljes kiőrlésű akkor a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így egy rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. Az ilyen liszt lassabban szívódik fel így hosszab ideig biztosít energiát és kisseb inzulinreakciót vált ki. Ha valami nagy inzulinreakciót vált ki akkor a sok inzulin mindent elraktároz zsírba amire az adott pillanatban nincs szükség máshol.
Naponta 4-5gramm szénhidrátot kéne bevinni testsúlykilogrammonként (diétában feleennyit).
Ebből akár az egészet is lehet kenyérrel fedezni, részletkérdés, bár nem ez a legjobb szénhidrátforrás mert már ez is egy alég feldolgozott élelmiszer.
1. válasz szerint nincs ideális.
lényegében az az ideális, amennyi kiegészítés kell belőle az értékesebb táplálékok mellé, hogy közben tartsd a súlyodat.
ha párod mindenhez kenyeret eszik, akkor vagy sok energiára van szüksége, vagy aránylag kevés egyéb élelmiszert eszik, és ezt kenyérrel pótolja.
egyébként az egészségességre rákérdezni mindig macera, pontosabban a válasz, mert hogy a teljes őrlésű kenyereknél és termékeknél meg mindig magasabb a gomba szennyezettség mértéke, és a mikotoxinok meg ugye veszélyesebbek, mint a hasnyálmirigy állapota, ami évek alatt romolhat, ellenben egy gyors leforgású mérgezéssel szemben. persze ez csak teórikus értelemben van így, mert ellenőrzik a lisztek minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!