Melyik módszert ajánlatosabb csinálni?
14 éves vagyok, 160 cm és 60-62 kg között mozog a súlyom. Tavaly nyáron sikerült kb. 8 kilótól megszabadulnom, de még mindig nem érzem teljesen jól magam a bőrömben. Az első kérdésem az, hogy ugye azt mondják, hogy az ideális testsúly az az, ha a magasságodból kivonsz 110-et, viszont egy kalkulátor szerint 54 kg lenne nekem az ideális testsúly. Melyik az igaz?
Eddig 1000 kalóriát ettem egy nap, de 2 hét volt a maximum, amit bírtam, utána csak zabáltam, és visszahíztam. A kalkulátor szerint amit megnéztem, 1500 kalóriát ehetnék ahhoz, hogy csökkenjen a súlyom. Melyiket érdemesebb csinálni?
3 hét van a suliig, és nem várok el semmi lehetetlent, csak annyit, hogy iskolakezdésig legalább látszódjon valamennyi...:(
Nem tudod kiszámolni az ideális súlyod... Testalkat, izomtömeg, egy szinten még az ízlés is számít...
Ha nem bírsz egy kalóriamennyiséget, akkor esélyes, hogy kevés. 1000 kcal eleve az.
De azt senki meg nem mondja, mennyivel fogysz, főleg, hogy az aktivitásodat sem ismerjük.
Jó, laktató, egészséges étrend, megfelelő kalóriamennyiség (amivel jóllaksz, de fogysz), ha ez nem jön össze, több mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!