Újra beindul a fogyás?
Első vagyok, még annyi, hogy ha te sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, meg csirkemellet és halat, akkor az kizárt, hogy csak 300 kalória legyen, úgyhogy valószínűleg rosszul számolod.
Ha kalóriaszámolással akarsz fogyni, ott elengedhetetlen a pontos mérés, mert nagyon könnyen becsap a dolog. Szerezz be egy grammos mérleget (1-2 ezer forint), és mindent mérj tisztességesen, legalább az első pár hétben, míg rutint nem szerzel.
1. Én simán bírom, nem tudom hogyan, egyszer sem szédültem az éhségtől és nem is fájt a fejem.
2. Kalóriabázist használom, mérlegünk meg van, mindig mindent leméregetek, hogy pontosan fel tudjam írni a KalóriaBázisra.
Például tegnap:
Reggeli:20 g fekete szeder,1 őszibarack (120 g), 10 g zabpehely, összesen:96 kcal
Ebéd: 1 adag (300 g) brokkolikrémleves: 110 kcal
Vacsora: 1 adag (250 g) vegyes saláta, 15 g pulykamell sonka, 30 g sovány túró, összesen:117 kcal
A nap folyamán ittam még 4 deci zöld teát= 0 kcal
Összesen:324 kcal, 19/74 g fehérje, 48/272 g,6/66 g zsír
Nagyon rosszul csinálod sajnos.
Eleve 15 évesen még természetesen pörög az anyagcsere, ennek köszönhetően önmagában az egészséges étkezés (nem fogyókúra!) és a mozgás elég kellene, hogy legyen.
Ilyen buta fogyókúrákkal jól megzavarod az anyagcserédet, belassul, és megáll a fogyás, ahogy nálad is történt. A belassult anyagcsere későbbi életszakaszban hízékonyságot, nehézkes fogyást eredményez.
Úgyhogy neked semmiképpen sem ajánlanám a kalóriaszámlálást, csakis az ésszerű, egészséges étkezést és a mozgást. Időbe telik, míg helyreáll az anyagcsere.
Ha már mindenképpen számolgatni akarsz, akkor is minmum alapanyagcsere + 200 kalórián kezdünk, hogy ha később egy szakaszon megáll a fogyás, akkor legyen hová csökkenteni.
Még az 1000-1200 kalória is nagyon kevés mindenkinek, nemhogy egy fiatal, fejlődő szervezetnek.
Nagyon egészségtelen dolgot művelsz, és ez hízáshoz fog vezetni hosszútávon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!