Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért hízok vissza, miért nem...

Hellyyy kérdése:

Miért hízok vissza, miért nem fogyok normálisan?

Figyelt kérdés
Nos kemény edzést csinálok mindennap fél orát kb és fehérje dus ételeket eszek kevés szénhidrátot,kevés zsir-t.De egyszer eszek normálisan egy nap ugy hogy nem is zabálok és amit két hét alatt leadok már vissza is hizom teljesen kétségbe vagyok esve.HELP.

2015. aug. 7. 21:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Na de nem zsírt hízol vissza, hanem a tömeged nő a mérleg szerint. Iszol egy liter vizet és híztál 1 kg-t?

Na ugye, hogy nem.

A glikogén (izmokban lévő cukor) raktáraid töltődhetnek vissza, amitől "hízol", de az NEM ZSÍR.

Ezen ne aggódj, hanem edz kitartóan, folyamatosan.

2015. aug. 7. 21:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Igy már értem.Akkor nem adom fel! :)
2015. aug. 7. 21:15
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Az edzésed p*csafüst. Ami nem tart legalább 40 percig abba bele se kezdj. Futás is kb 20-30 perc múlva kezdi a zsírt égetni, és még a pulzusra is figyelni kell, mert nem minden esetben fogsz fogyni. Csinálj 1-1,5 órás edzéseket, és ne igyál előtte.
2015. aug. 8. 00:47
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

Gondolom milyen kemény edzés lehet az a Fél óra !!!

Az nem is edzés !!!

Max. bemelegítésnek jó, de hogy edzésnek nevezni ?!

Több mozgás + diéta !!!

DE a kulcs a mozgás mozgás mozgás (nem fél órát) !!!

2015. aug. 8. 01:53
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
szerintem abba félórába még az átöltözést is beleszámolta.
2015. aug. 8. 02:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Félóra szerintem rengeteg, nekem egy megfelelő 5 perc elég 3 nap izomlázhoz... :D

De komolyan. Oké, én rém lusta vagyok s ez nem jó, ez egészen más eset, de félóra intenzíven teljesen korrekt, tuti sokat segít. Nem azért kell edzeni, hogy majd akkor mennyire ég a zsír. A jó étrend és a kalóriadeficit megoldja, hogy zsírból fogyjunk, tökmindegy, hogy az amúgy szükséges mozgás most rém hosszú vagy sem.

Amúgy az étrend durván befolyásolja, hogy edzéskor mennyi zsír és mennyi szénhidrát ég el. Ebben nincs semmi meglepő. Ha alig eszem szénhidrátot, a testem kénytelen inkább zsírt égetni (s még a fehérje sincs akkora veszélyben, mint szénhidrátosabb étrend mellett, persze csak akkor igaz ez, ha elég fehérjét eszem, nem túl keveset, nem túl sokat).

Olvastam már cáfolatokat erreafélórás dologra, de a fogyás szempontkából igazából miért fontos ez? A szénhidrátot is el kell égetni valamikor, ha már megesszük. Ha van egy bizonyos deficitünk, s biztosítjuk, hogy minimális izmot veszítsünk, akkor a hiánynak muszáj zsírból mennie. Hogy közben mit csinálnak a glikogénraktárak, s hogy az esti gyümölcs lerakódik-e, az az ő dolguk, a végeredmény számít.

De szóljatok nyugodtan, ha valami nagy logikai hibát vétettem, szívesen tanulok.

De félóra rendes mozgás mindenképpen dicső dolog, nem rengeteg, de határozottan valami. Lehet, hogy a kérdezőtől ez a maximum, ami telik s eddig semmit sem csinált, akkor különösen nagy ugrás. Nem ismerjük a körülményeket. De másnak sem muszáj órákat edzeni naponta.

2015. aug. 8. 02:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: itt az a gond, hogy a zsírégetés kb 40 perc edzés után indul be, attól lesz hatékony az edzés. Lehet az a fél óra bármennyire erős, de nem fog akkora eredményt elérni vele, mintha 1 órán át egy nem annyira erős edzést csinálna.

Szóval kérdező: a súlyod tuti nem az egy nap normál étkezéstől nő, viszont javaslom, hogy a fél órából csinálj 1 órát.

2015. aug. 8. 07:56
 8/12 anonim válasza:

A zsírbòl fogyásnak nem sok köze van ahhoz hogy 30 perc vagy 1 óra az aerob edzés. Az csak meggyorsìtja az egészet.

Az egész dolog azon múlik hogy kalóriadeficitben legyél. Ha a rajtad lévő izmot meg szeretnéd tartani izomépítő kemény edzésre és magas fehérjebevitelre van szükség. Ilyenkor nem fogsz izomból fogyni csak minimálisat.

Keress rá a szálkásító diétára.

2015. aug. 8. 09:40
 9/12 Titusztitusz ***** válasza:
Nem biztos az hogy VALÓBAN hízol...Ugyanis ha rendszeresen edzel, akkor idővel a zsírszövetek aránya csökken, viszont az izomtömeg meg nő...De mivel az izom nehezebb mint a zsír, relatíve könnyen előfordulhat az, hogy "ÚGY FOGYOL,HOGY KÖZBEN HÍZOL"...Szóval amennyiben észleled azt, hogy a rajtad lévő izomtömeg vastagodik-erősödik, akkor nincs miért aggódnod, akármennyit is mutat a mérleg, a lényeg a tükörben látható, illetve a centin...A mérleggel meg ebben az esetben ne is foglalkozz...
2015. aug. 8. 11:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Szóval szerintetek egy Insanity Max:30-as edzés (ami azért max 30, mert 30 perc) pl. pitsafüst, meg bemelegítés csak?

Próbáljátok már ki légyszi.

2015. aug. 8. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!