Egészséges vagy káros-e nátrium-ciklamát és nátrium-szacharinát alapú folyékony asztali édesítőszert használni diétaidőszakban cukor helyett?
A sportolóknak általába nem az édesség az első...(sztem azt a keveset nem is vonják meg tőlük!:))
A fehérjeporoktól én sem mondanám hogy jobban éreztem magam.. sőt!
De én is hiába keresem, egyszerűen semmi infot nem találok arról, hogy ezek az édesítők vajon milyen hatással vannak a szervezetre..
Én is használtam egy időbe a Cologrin-t, meg azóta mikor hol járok, hol tablettás hol folyékony édesítőszereket és én csak azt tudom mondani, hogy éhesebb vagyok az édesítő nélküli teáktól..
Én sem tapasztaltam semmilyen negatívumot velük kapcsolatban én is évek óta használom őket.
Találtam vmit:
A szacharinról ezt írják:
"A bélből lassan, de szinte teljes egészében felszívódik, azonban – mivel a szervezet nem képes metabolizálni – változatlan formában kiürül (Pearson, 2001)."
Ciklamátról: "Embernél az egyedüli ismert mellékhatás az engedélyezett napi adagot lényegesen meghaladó fogyasztás esetén jelentkező, a szokottnál lágyabb széklet."
Olcsó és édes. Csakis ennyi a haszna.
Minél természetesebb édesítőt használsz, annál kevésbé káros. Ezért írják a steviát, nyírfacukrot.
Az áruk az egekben van, önmagukban sajnos nem elegek az egészséges életmódhoz.
Az említett mesterséges édesítőszerből általába van feltüntetett limit. Azt ne nagyon lépd túl.
Ezenfelül a természetes édesítők használatával jobbat teszel a szervezetednek.
Milyen az a diéta időszak?
A sportolók, focisták nem az édesítőtől meg a fehérjétől esnek össze a pályán, hanem a doppingszerektől, és a szteroidoktól, mivel ha nem mutatnak teljesítményt, (most ne a magyar focira gondoljunk) akkor gyorsan lecserélik őket, így bukják a sok-sok milliós fizut.
Az édesítőszerek nem károsak egyáltalán, ha a megengedett napi határértéket betartja az ember. Pl sóból probáljon meg valaki egyszerre 50-60 grammot enni, vagy vízből igyon meg 20 litert naponta. Nem élne sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!