Futással kapcsolatban segítene valaki?
Az étrendem megfelelő, fogyok is rendesen. Az utolsó pár kiló leadása miatt, és a mozgásigényem kielégítése érdekében szeretnék futni, ha picit jobb idő lesz.
1.: Mennyi idő után, és milyen pozitív tapasztalataim lesznek?
2.: Mennyi ideig fussak a látványos eredmény érdekében?
Szia!
Én rendszeresen futok, szolgálhatok tapasztalatokkal bőségesen.
Én úgy kezdtem, hogy autóval lemértem 1,5 km-t. Ez futottam kezdetben, de csak kocogva, nyugodt tempóban. Kb: 2-3 alkalomig ez volt a táv. Aztán 2 km-t futottam, szintén 2-3 alkalomig, majd megugorva, belevágtam a 4 km-be, és ment. Eleinte nehezen, de kitartottam, most már nem jelent gondot. A lényeg az, hogy rendszeresen járj, mert 1 hét kiesés már túl sok. Én szinte naponta megyek, de egy héten minimum 5-ször, ha dolgom is van, ezt betartom.
Úgy fuss, hogy ritmusra lélegzel, 2 be, 2 ki, én szájon át lélegzem, így a legjobb. Az elején untam, ezért egy mp3-ast dugtam a fülembe, azóta úgy futok, és a zene leköt.Én próbáltam aszfalton, de nem szabad, mert idővel fájni fog a térded. Most már erdőben futok, és jobb is, mert kikapcsol.
Kb, 1 hónap után érzed, hogy feszesedik a feneked, picit bővebb a gatyus. :)
Nekem a probléma a táplálkozással van. Te esetleg dnál abban tanácsot nekem, mert nagyon nem akarnak a kilók lemenni így, össze-vissza eszem.
Leírnád, Te hgyan fogysz olyan remekül, kérlek?!
Köszönöm, Kriszta
Na végre egy értelmes, és érdekes kérdés. Maratoni futóként mint versenyző-edző azt hiszem van okom írni. :-)
Ha egyáltalán nem rendelkezel sportmúltal, akkor ahogy ,írták helyesen előttem ne futással kezdj. Ha mégis futni szeretnél, akkor azt is fokozatosan. Vannak bizonyos technikai feltételei ennek, hogy hatékonyan is tudj edzeni. A többi miatt írj mailt. A leányzó akinek gondja volt a kajával, ő is írhat, segítek szívesen.
Hogy mire számíthatsz?
6 hét a minimum, és amire számíthatsz: nyugalmi pulzusod kisebb lesz, gazdaságosabban működik a tested, kevesebb energia kell egyazon erőkifejtéshez, tehát enrgkisabb leszel ezáltal. A tested érhálózata is fejlődik (nyugi az izmaidban nem a bőrőd alatt ).
A futással mit akarsz elérni? pusztán látványosabb testet, esetleg jobb kondiciót (ez azért jobb, mert +megkapod a látványos testet is ) :-)
Szerintem is lehetne több ilyen kérdés, ez engem is érdekel.
Megyek, megnézem a maileket.
Kriszta
Megkaptam az e-mailt, válaszoltam rá.
Kriszta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!