Kb.10 kilót szeretnék fogyni de nem találok megfelelő diétát, segítség!?
Nem kell gyümölcsöt enned... Szénhidrátszegény étrenden direkt jó, ha nem viszel be vele cukrot. A zöldség viszont igen hasznos tud lenni.
Hacsak nem valami gyümölcsdiéta, aminek úgysincs sok értelme, bármelyik megy gyümölcsevés nélkül. Ha lenne benne, kihagyod, max. eszel helyette zöldséget vagy valamit.
Én se szoktam túlzásba vinni a fogyasztásukat, de anélkül is lehet fogyni, sőt sok gyümölcs nem is túl jó diétához, mert sok gyümölcscukrot tartalmaz, mi sokkal egészségesebb,mint a legtöbb cukor, de azért mégiscsak az.
Fontos a fehérjebevitel, ezért fogyassz sok sovány húst, halat és tojást. Kevés köretet egyél, kenyér helyett kevés főtt krumpli vagy barna rizs, meg hát nagy mennyiségbe az a kevés zöldség amit megeszel.( ebédnél még jó de vacsorára már nem túl jó rizst, krumplit enni, csak fehérjét. Semmi cukor és szemét kaja , meg valami jó kis kardio és erősítő testmozgás és biztos,hogy fogyni fogsz:)
A ketogén diétában pl. nem játszik fontos szerepet a gyümölcs... :D A tipikus szálkásító étrendben sem, amit pl. a testépítők nyomnak (de sokan mások is)... Ez már két teljesen OK diéta, az elsőt inkább csak hosszú szénhidrátszegény korszak után s akkor ajánlom, ha elképzelhetőnek tartod, hogy bírod. A második jóval szénhidrátosabb, viszont zsírszegény, van, akinek az szimpatikusabb. S persze lehet máshogyan is.
S miért nem tudsz egyszerűen húst, tojást, zöldséget, ilyesmit enni s kerülni, ami rosszabb és egészségtelenebb? Nem kell konkrét beosztott étrendet követni, nem is értem, másnak az hogyan megy, iszonyúan korlátozó.
Így 4 hónappal később szeretnék egy feed back-et írni, hogy ha egy fogyni vágyó ember nézegeti a gyakorit, akkor annak hátha segít, amit írok...
2015.07.30-án kezdtem el diétázni. 161 cm magas és 75 kiló voltam. Az alakommal nem volt gondom, csinos voltam szép homokóra alakkal, nagy mell vékony derék, széles csípő, nagy fenék DE túlsúlyos. Arányos voltam, csak nagy, pláne a törpemagasságomhoz. Mozogni sajnos nem tudok. Syncopeban szenvedek, egy olyan betegségben, ami rosszullétekkel, szédüléssel, összeesésekkel jár. Akkor van rohamom, ha valami olyan esemény történik velem, ami kiváltja, ez az összes sycopesnél más, nálam a fizikai terhelés. Se futás, se lépcsőzés, se sorban állás... egyáltalán semmi megterhelőt nem bírok, mert kidőlök.
Szóval ott voltam 17 évesen, 75 kilóval a nyár kellős közepén úgy hogy nem tudok sportolni.
Elkezdtem figyelni arra, hogy mit eszek.
Minden reggel tojást reggeliztem nyáron és hétvégente most is (sajnos kolis vagyok, ami még nehezebbé teszi a diétát).
Tehát reggeli otthon:
3 tojás + egy kis tej, 5-6 kis kockára vágott sajt egy gerezd fokhagyma apróra morzsolva, bors, nagyon kevés jódozott só, bazsalikom összesütve valamilyen felvágottal (tarja, sonka). Sima napraforgóolajat használok, mert nem akarom a szüleimet a diétám költségeivel terhelni, ha ők úgy gondolják ez fér bele, ilyet használok.
A bors, a bazsalikom és a fokhagyma nagyon jó anyagcsere gyorsító fűszerek, használjátok bátran :)
E mellé egy édesítővel elkészített zöld tea kiváló párosítás.
Reggeli a koliban:
3 szelet extrudált kenyér natur joghurttal/ felvágottal/ sajtkrémmel/ túrókrémmel/ körözöttel/ amit éppen adtak és tej.
Otthon nem tízóraiztam, de a suliban, muszáj, hogy kibírjam. Egy fekete kávét szoktam inni még első óra előtt, mert függő vagyok és 3-4. órában egy joghurtot eszek (személyes kedvencem a Danon citromos-túrós görög joghurt).
Ebéd (otthon/koliban)
Én nem szeretem a leveseket, csak nagyon keveset, de ha borsóleves, gulyásleves vagy halászlé van egy merőkanállal eszek. Eggyel.
Húsimádó vagyok, erről nem voltam hajlandó lemondani, így a zsírban tocsogó sült oldalast is megeszem, de
a.) párolt vagy nyers zöldség chilis/mézes mustáros/tartár öntettel
b.) édesburgonyával
c.) extrudált kenyérrel
Vacsi koliban:
Virsli, rántotta vagy a reggelinél említett extrudált kenyér plusz felvágott/ körözött/ sajtkrém/ májkrém, amit adnak.
Vacsi itthon:
Ebédről megmaradt husi, körettel, de kb. fele adag. Vagy kis poharas natur joghurt megborsozva bele Buláta (extrudált csíráztatott búza, olyan mint a kuki csak csúnyább és kevésbé sós).
Nap közbeni nasinak szintén jó a buláta, ha megéheznél, vagy én például imádom a fahéjas natur joghurttal. A fahéj szintén egy nagyon egészséges fűszer, ha szereted, egyél, amikor csak tudsz. :)
Mint látjátok, nem eszek tésztát kenyeret és a cukrot is édesítőszerrel helyettesítem, de vigyázok, hogy a napi megengedett mennyiségnél ne legyen több, mert ugye ez sem a világ legegészségesebb dolga.
Ilyen egy átlagos nap, DE nem csak lehet bűnözni, kötelező is. Ha nem eszel 3-4 naponta 1 (és csakis 1!!! csokit, sütit, palacsintát, fánkot) amit éppen megkívánsz, akkor másfél hónap után bekattansz betörsz a legközelebbi ABC-be és befalod a fél csoki/pékáru kínálatot. Ne legyen bűntudatot, hetente egyszer, kétszer belefér, és kell is!
Én csak bubis ásványvizet, teákat, kávét és tejet iszom (illetve, ha buli van, akkor alkoholt, de korlátozott mennyiségben). A cukros üdítők nagyon rosszak, ha nem tudsz leszokni, csinálj limonádét édesítővel. Egy idő után megunod, hogy készítgetni kell (összetörni az édesítőt stb.) és inkább megiszod a vizet, hidd el. :D És nagyon fontos, napi 2-3 liter folyadék kötelező!
Egyél sok káposztát és ananászt (ha szereted), mert ezeknek az ételeknek a lebontásához a szervezetednek energiát kell befektetnie, magyarul: fogysz; persze, ha nyersen eszed.
További hasznos tipp:
Ne addig egyél, amíg azt érzed, hogy 2 napig meg se bírsz mozdulni, egyszerre csak kis adagot. Rágj meg mindent jól és lassan, segítsd elő az emésztésed. :) Soha ne legyél éhes, ne éheztesd magad, SEMMI értelme! Soha ne egyél éhesen. Érzi azt az ember, hogy mikor van az, hogy már bírna enni, de még nem egy egész elefántot. Na ekkor kell enni KIS adagot. Ahogy enni, vásárolni szem szabad éhesen. Éhes ember sok felesleges dolgot vesz meg. Ne rágózz! Ha rágsz, a gyomrod felkészül az élelem befogadására. Ha nem kap, követel, érthető nem? Ne csapd be, mert megsértődik :)
3 hete fogyózol és a barátnők elhívnak pizzázni? Menj velük! Kérj teljes kiőrlésű lisztből készültet és kicsit, vagy felezz. Ne csak a fogyókúrának élj!
3 hete fogyózol és még senki se vette észre? Ne keseredj el, elég ha te és a mérleged tudod :)
Ne méregesd magad folyton! Tűzz ki egy napot, pl. vasárnap. Minden vasárnap mérd meg magad, és bármi az eredmény ne légy szomorú!
Ha telik rá, vegyél pár új ruhát, a régi ruháidban az emberek nehezebben veszik észre az "új" embert. :)
Mindenkinél, úgy 8-10 kiló fogyásnál a szervezet besokall és megpróbál raktározni ilyenkor jön kb. 2-3 hét, amikor nem fogysz. Ne kezdj el úgy ennyi mint régen, mert hatszor annyit hízol vissza!!! Tartsd a diétát, egy idő után a fogyás újra beindul, hidd el. :)
Most, 4 hónappal később 59,5 kg vagyok, 15,5 kilót fogytam 167 nap alatt. Ez több mint fél kiló lenne hetente. A valóságban kellett egy kis idő, amíg beindult a fogyás, illetve 8 kiló minusznál én is stagnáltam 3 hétig. Hetente olyan 1 kilót fogytam, amikor fogytam. Még kb. 4 kilót szeretnék leadni, szünet után már úgy suliba menni, amilyen kicsi korom óta lenni szeretnék. Remélem sikerül, mindenkinek aki most vág bele:
Sok szerencsét, én szurkolok neked!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!