A Xilittel készült krémes sütemények, mennyivel lightosabbak, a hagyományos cukorral készülteknél?
Nyilván le lehet fogyni akár napi sütizéssel is, hogy mennyit nehezít, kavar be s érdemes-e, az más kérdés. Az első mínusz tizenpár kiló alatt naponta ettem xilitet vagy néha mézet.
Nekem kalóriában nem sokat számít, xillitet vagy eritritet teszek a sütibe, szénhidrátot tekintve inkább, de akkor is csak néhány grammról van szó, ami csak a legdurvább napjaimon (amikor pl. <10g ch a cél) probléma, máskor nem. Nyilván összetételfüggő, hogy mennyivel lesz lightosabb a süti. Elvileg 40% a felszívódó szénhidráttartalom, ami állítólag azért emberfüggő is, a GI indexe remek, de van, akinél azért inzulinválaszt okoz, ahogy az eritrit is, vagy csak felduzzasztja az édességvágyat, ami megint nem jó... Ki kell tapasztalni, belefér-e. Én bármivel fogyok, csak kalóriadeficit legyen, de kalóriadeficithez már nem mindegy, mit eszem, az édesség pl. bekavar, hacsak nem mozgok sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!