Nektek mennyit csal hagyományos szobai súly mérlegetek?
Nem tudom hogy az enyém sza*r e vagy a hely rossz ahova teszem.
Vettem a napokban egy vadonat új szobai mérleget nem digitális csak hagyományos régi fajta rúgós.
Amire rá állok és pörög benne a szám de érdekes mert 5-10 kg eltéréssel mér jobbik esetben, attól függ hogy hogy állok rá.
Ha 4 kg lisztet rakok rá akkor minden hol jól megméri de ha én állok rá akkor 60-80 kg-ig mindent mér akárhová rakom.
Mennyit csalnak az ilyen fajta mérlegek?
Azért vettem ilyet mert olcsó volt és mert nem kell benne elemet cserélni.
A fürdő szobában a legegyenesebb a terep de ott sem teljesen, mert lejt a járó lap egy keveset az egyik oldaltra.
Hol mérjek?
Minden mérőműszernek van mérési hibája..
Nem a legolcsóbbat kell megvenni. :/
Hitelesítés kérdése. 60 kiló körül vagy, ha nem jó a mérleg akkor persze hogy 4 kilót még lemér viszonylag pontosan, aztán 10x, 20x akkora tömegnél már 20x akkora lehet a hiba is.
Lehet nem jó benne a rugó.. pássz. Vissza kell vinni, hátha kicserélik.
A mi analóg mérlegünk 2-3 kilót csalt, DE NEM magához képest, hanem más mérlegekhez!
Értsd: ha háromszor ráálltam, háromszor annyit mutatott, de itthon könnyebb voltam, mint az orvosi mérlegen (ugyanannyi ruhában).
Nem normális ennyi eltérés, mint amit a tiéd mutat.
Hogy is mondják, ez az állandó hiba.
Amikor mindig ugyan akkora pontatlansággal mér, úgymond pontosan pontatlan.
Ez eléd durva... Amúgy szerintem de, a legolcsóbbat kell megvenni személymérleg esetén, sőt az se feltétlenül baj, ha nincs, nekem sok évig nem volt. Ingadozik ideoda, de 1 kilón belül, ez szerintem normális. Persze mindig ugyanott mérem magam. Ha egy digitális mérlegre állok rá, az is ingadozik ennyit.
Az ember súlya is ingadozik, nem baj, ha nem hű de pontos, azt úgyse látnám sokkal jobban, mennyit fogytam :D
Ha már mérlegem van, akkor az legyen már tized kg pontosságú.
Most az más kérdés, hogy nincs olyan sok értelme a mérlegnek.. ez is egy nézet.
Én nem tudom mi van ezzel a mérleggel de most aránylag mindig ugyanannyit mutatott, egyszer mutatott csak 5 kilóval többet mert a lépcsőre raktam.
Most akárhová raktam a fürdő szobába aránylag ugyan annyit mutatott, 1 nagy csempére ráfér a mérleg úgy is ugyanazt mutatta de akkor is ha 4 csempe kereszteződésébe raktam, valószínűleg most elég stabil volt mert nagy volt a tapadása mert nem rég mostam fel a fürdőszobában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!