Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így rendben van?

Szerintetek ez így rendben van?

Figyelt kérdés
Ugye van a hagyományos 55% szénhidrát, 30% zsír, 15% felosztás a napi energiabevitellel kapcsolatban, amit nagyon sok helyen olvasni. Kíváncsi voltam, mert biztos voltam benne, hogy az én étrendem közel sem így van felosztva. Napi körülbelül 1500 kalóriát viszek be, vegetáriánus étrenden vagyok. És az jött ki, hogy az energiát 28% szénhidrátból, 48% zsírból, 24% fehérjéből viszem be. A zsír körülbelül fele-fele arányban tartalmaz telített és telítetlen zsírsavakat. A szénhidrát mind lassú felszívódású, és fehérjét pedig sajtokból és olajos magvakból viszem be.
2015. júl. 22. 17:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tűnik rossznak, de nem a százalék fontos, hanem a grammok! A tested fehérjeigénye nem százalékos, nem változik a duplájára, ha duplaannyit eszel... (Te speciel jól csinálod, úgy tűnik, megfelelőek a mennyiségek.)

A többi makrotápanyagnál ez nem játszik, a zsírminimum olyan alacsony, hogy sokszorosan megvan nálad, a szénhidrát pedig nem esszenciális.

Úgyhogy nekem jól hangzik s ezt nemcsak a százalékokra mondom.

2015. júl. 22. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!