Mi az egészségesebb reggeli szerintetek, zabkása vagy gyümölcsök?
Inkább a semmit választanám. Nehéz kérdés, mert egyiket sem tartom kifejezetten egészségtelennek, de mindkettő szénhidrátos, bár máshogyan.
Ha nem akarom kaparni a falat az éhségtől, elvben a zabkása a jobb, mégiscsak akad benne rost s valamivel több fehérje, mint a gyümölcsben... S valahogy "ételebb".
Viszont a gyümölcs szimpatikusabb, csak nem szabad fél-egy óránál távolabb raknom az ebédtől. Illetve 3 szem málna jöhet bármikor, az az inzulinomat se viszi fel nagyon.
Más opció miért nincs? S mivel Rólad van szó, próbáld ki mindkettőt, lehet, hogy az egyik nem is működik az esetedben, innentől mindegy, ki szerint mi egészséges.
én jól tudok lakni bármelyikkel :) egyébkén éppen hogy a gyümölcs is tele van rosttal tudomásom szerint. persze, nincs annyi benne, mint a gabonában :)
de mit jelent az, hogy beválik? ugyebár annyiból, hogy mindkettő finom és jól lakok vele, még nem derül ki számomra, melyik az egészségesebb. ezért kérdeztem, hátha valakinek van erről valami információja :D
Egészségesség szempontjából szerintem közepesek, de emberfüggő is ez, nekem pl. nem jó a sok ch.
50g zabkásával pedig nem akárki lakik jól, ez is emberfüggő.
akkor szerintetek mi lenne a legegészségesebb reggeli? (tudom, ez is emberfüggő kinek mi)
én kevéssel is jól tudok lakni, 40 g zabpehelyből kása lazán elég, igazából délig nem is nagyon van étvágyam.
Akkor szerintem nyugodtan eheted azt is, ha szereted :)
Mi az egészen jó szerintem? Minőségi tojás vagy hús, zöldség, jó zsírok... De amíg nem rosszféle cukor vagy glutén vagy műcucc, szerintem bármi OK lehet, amivel működsz és jó Számodra. Reggel a túlzott szénhidrátbevitel nem jó, úgy tudom, a gyenge inzulinérzékenység miatt, így sok gyümölcsöt nem ennék (a fruktóz nem hat az inzulinra, de a glükóz igen, a gyümölcsben van mindkettő s egyéb cukor is), de van, akit ez nem zavar, elvan és fogy vele. De ezt mintha már írtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!