Nyár végére fogyhatok radikális módon?
18 éves 187 centi magas és 103kg inkább mackósabb alkatú srác vagyok. Már nyár elején elhatároztam hogy lemegyek 90-re szeptemberig, de 3 hét tulajdonképpen kárba veszett mert nem tartózkodtam itthon és nem tudtam figyelmet szánni a diétának meg az edzésnek (jó tudom ez nem kifogás). Most itt vagyok július közepén, 6 hét maradt szeptemberig és szeretnék lemenni legalább 95-re. Ez sikerülhet látványosabban is? 4 óránként futni járok általában egy órára, a kaját pedig tegnap óta sikerült nagyon radikálisan leszorítanom (2szelet kenyér/nap), ha éhes vagyok akkor iszok 5-6 pohár vizet, akkor elmegy az étvágyam egy picit.
Köszi a válaszokat.
A kefír, a gyümölcs és a kenyér se jó :D Inkább egyen meg 2x2 tojást, 2 deka zsíron sütve, az már alakul, én uborkát is ennék hozzá. Na ez egy étkezéshez jó is... De így is koplalna, ami nem jó.
(Csak egy példa volt, dehogy ajánlom egy szénhidrátfüggőnek a fentit, durva lenne.
Viszont a fehérje és a zsír laktató, esszenciális tápanyag. A szénhidrát a legkevésbé fontos a három közül... A kefír és uborka, répa jobb lenne a kenyérnél, de nem nagy mennyiségek esetén így még jobban koplal a delikvens. A fehérje- és zsírhiány pedig marad, s mindkettő elég nagy gond.)
#1: A test azért a zsírszövetból több energiát tud kinyerni, 7 kcal/g, ezzel az izom nem tud versengeni. Amúgysem szokott a test hipp-hopp rengeteg izmot bontani, persze valamilyen mértékben ez történik kevés evésnél, főleg, ha a fejérjebevitel fontosságának megtanulása nagy ívben kimaradt a fogyni vágyó életéből... Szerintem én se tanultam róla az iskolában, ami elég nagy gond, még jó, hogy szeretek utánaolvasni ilyeneknek, néha túl sokat is.
#6: Van igazság a mondandódban, de azért túlzol. Nem muszáj 2500 kcal, sőt tuti van, aki ennyivel nem fogyna, akkor se, ha ekkora teste van és fut. Bár szerintem is esélyes, de oly sokféle ember van. Az pedig tuti nem gond, ha kicsit lejjebb megy, nyilván ne koplaljon keményen azért.
S szerinted ha nem eszik semmit, akkor heti több kiló izmot veszt? Nem tudom sajna, mi a rekord e téren, de hogy tipikusan nem ez történik, hanem keményen beindul a zsírbontás, az elég bizonyosnak tűnik. Még kenyér mellett is, bár jobb, ha kevés a szénhidrát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!