Képes lehetek leadni 68 nap alatt 27 kilót? Ti milyen módszerrel tudtátok elérni a legdrasztikusabb, leggyorsabb fogyást?
Ez tényleg irreális.. Én 27 kilót fogytam, de azt évek alatt (illetve tulajdonképpen háromszor álltam neki, mindháromszor 8-10 kilót fogytam). Igaz, hogy én nem voltam elég kitartó, sokszor feladtam, megszegtem a diétát, stb.
A legdrasztikusabb módszer a koplalás volt, amit természetesen nem is sikerült sokáig csinálnom, igazi eredményt nem értem el vele, mert néhány hét után falásrohammal végződött a dolog.
A legdrasztikusabb eredményt pedig azzal értem el, amikor 3 hónapra teljesen megváltoztattam az életem, akkor fogytam a legtöbbet a legkevesebb idő alatt (10 kg). 95 kg-ról indultam akkor, gyakorlatilag előtte semmit sem sportoltam, és hihetetlenül sok üdítőt, cukrot, édességet, egészségtelen ételt tömtem magamba. Akkor elkezdtem biciklizni (mert ez volt a legkönnyebb mozgásforma számomra), nulláról indulva fokozatosan emeltem az időt, bár így is csak fél órát mozogtam naponta. Az étrendem teljesen átalakítottam, leszoktam az üdítőkről (ez az egyetlen, amihez az elmúlt 5 évben nem nyúltam hozzá), fehér kenyérről, tésztákról, és lényegében minden egészségtelen dologról. Az adagjaimat a felére csökkentettem, 4 után pedig semmit sem ettem. Visszanézve még mindig hihetetlen, hogy mekkora akaraterő kellett ahhoz, hogy akkor végigcsináljam; utólag sajnálom is, hogy később nem volt akkora kitartásom, mint akkor.
Egyébként az utóbbi években megtanultam, hogy semmi sem megy egyik napról a másikra, mindenhez kell idő, és kell időt hagynunk a szervezetünknek is, hogy követni tudja a változásokat. Ha tanácsolhatok valamit, akkor a testmozgást semmiképpen se hagyd ki!
Én mindig is utáltam mozogni, mert egészen egyszerűen nem tudtam. Se lépést tartani a többiekkel, se végigcsinálni azt, amit kitűztem magam elé. Sajnos a bőröm megsínylette a dolgot, ezért néhány hónapja elterveztem, hogy újra nekiállok. Napi fél órával indítottam (keservesen sikerült megcsinálni), majd fokozatosan emeltem az időtartamot, ma pedig eljutottam arra a szintre, hogy megy akár másfél óra is.
Persze még így is messze vagyok a "fitt" kifejezéstől (és bőven van mit alakítanom a testemen), de hihetetlenül jó érzés, amikor egy 8 km-es séta után nem izomlázzal kelek fel.
Sok sikert és kitartást kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!