Ha sokat edzek és a zsír átalakul izommá akkor súlyosabb leszek?
A zsír nem alakul át izommá, a zsírt felbontja a tested
Mivel az izomnak is van súlya, a fogyást ne kg-ben vigyeld, hanem cm-ben. :)
A zsír soha nem alakul át izommá.
Ha izmot építesz, nagyobb lesz az izomtömeged.
Ha szálkásítasz, csökken a zsírtömeged.
A súlyod változhat akármilyen irányban, izom, zsír, víz, salakanyag, egyebek mennyiségi változásai miatt.
Szálkásítász közben csak a kezdők tudnak egy picit izomtömeget növelni, ahhoz alapvetően kalóriatöbblet kell.
Én elkezdtem "edzeni" (napi 2 óra intenzív görkorcsolyázás, heti 2 óra zumba + heti 1 óra állóképességet növelő gyakorlatok...). 3 kilót híztam, egy gatyamérettel kisebbet hordok, sokkal szebb az alakom :-)
Bár én nem diétázok.
Lehet, hogy a másik kérdés feltevője is olyan tájékozatlan volt a témában, mint te és amire azt hitte diéta igazából egy kalap **** sem ért.
Kezdjük ott, hogy izmosodni piszok nehéz, főleg egy nőnek. Izmosodni csak kalóriatöbblettel lehet. Szóval 100%, hogy az illetőnél a "diétás étrendben" volt a bibi.
Ha egy ember, aki soha nem sportolt, el kezd mozogni, pl. futni természetes, hogy fejlődik az izomzata még kalória mínuszban is, hiszen a szervezet így reagál az extra igénybevételre. pl. futásnál erősödik a láb. Viszont ez annyira minimális, hogy súly gyarapodást és látványos vastagodást aligha jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!