Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A sok mozgás tényleg nem tesz...

A sok mozgás tényleg nem tesz jót? Ezért nem fogyok most?

Figyelt kérdés

Valahol olvastam, hogy nem egészséges a sok mozgás. Bár nem indokolta meg a kommentelő, hogy miért nem.

Február óta 9 kg-ot fogytam. Kezdetben heti 2x-3x 1 órás tornával. Olyan márciusban tértem át a mindennapi 70 perces tornára. Kb 3-4 hete pedig minden nap 90-100 percet tornázok, de mostanában szinte nem is fogytam. Csak egy nagyon keveset, max 1 kg-ot. Amit furcsának találok, mert rengeteget mozgok. Rendesen is eszek már. Kezdetben a napi 1000 kcal sem volt meg. De már napi 1200-1300 kcal-t is eszek. De azért ez sem annyira sok, szerintem.

Lehetséges, hogy a sok mozgás miatt nem tudok fogyni? Szerintetek "árt" a sok mozgás? Köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 4. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"Lehetséges, hogy a sok mozgás miatt nem tudok fogyni? "

Kizart.

2015. jún. 4. 20:03
 2/8 anonim válasza:
Azért nem fogysz olyan gyorsan, mert kezd hozzászokni a szervezeted, es az elejen, mikor áttértél erre az életmódra, új volt, egeszseges volt... Viszont ugyan ugy fogsz fogyni, csak lassabban... De ugye a fogyáshoz idő kell... Hajrá! ;)
2015. jún. 4. 20:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha elérted az optimális súlyod, már nem valószínű hogy tovább fogysz. Ha még mindig van rajtad 25 kg felesleg, ennyit eszel és mozogsz és mégsem fogysz, akkor van gond.
2015. jún. 4. 20:35
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Gondolkoztam rajta, hogy valami keményebb sportot elkezdek.. :)

Most 61-62 kg között mozgok, de még mindig hájas vagyok, úgyhogy még vissza van jó pár kg. (168 cm vagyok egyébként.)

2015. jún. 4. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Bakker, értsétek meg, ha kezd átmenni a súly izomba, akkor nem lesz kevesebb a mérlegen, csak máshogy nézel ki. Centit vegyél elő, és mérd magad azzal!
2015. jún. 4. 21:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Mérem magam centivel is, de ott is heti -1 cm megy le innen-onnan. Bár ez talán annyira nem rossz. De akkor is hájas vagyok még.. :/
2015. jún. 4. 21:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt se feledd, hogy az izom nehezebb a zsírnál és egy idő után lehet több kiló leszel, mégis vékonyabbnak fogsz kinézni. A heti 1 cm szerintem nem rossz. A sportot ezért érdemes elkezdeni, mert úgy izgalmasabb a mozgás, nem mindenkinek élvezet a puszta kondizás vagy torna.
2015. jún. 4. 22:01
 8/8 anonim ***** válasza:

A sok mozgás csak abban az esetben egészségtelen, ha versenyszerű sportoló vagy, mert pl izületi károsodások, porckopások léphetnek fel, de a versenyszerű sportolók nem úgy veszik igénybe az izmaikat, a testüket, mint te, még ha minden nap 2 órát edzel is.

Lehet azért nem fogysz, mert már nincs hova...

2015. jún. 5. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!