Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudom eredményesen...

Hogyan tudom eredményesen elérni a célom?

Figyelt kérdés

180 cm magas vagyok és 125 kg az utóbbi időben sajnos nagyon elhagytam magam, ennek több oka is volt, így viszont feljött még + 10-15 kg. Viszont most egy új időszak jön az életembe és ki akarok lépni ebből a mostani lehetetlen helyzetből, ami igen csak zavar.

Nem extra vékonyra akarok fogyni és nem extra gyorsan, viszont a rendszeres mozgás mellé kellene egy egészséges étkezési "tervet" is.

Mit javasoltok? Hol és hogyan kezdjem? Mire figyeljek oda? Mik lehetnek a legnagyobb buktatók? Hogyan tudok az elején kíméletesebben sportolni? Vagy nem szükséges?

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, vagy ha épp valakinek van tapasztalat nagyobb fogyásról azt is szívesen meghallgatom.

A célom egyenlőre egy 100 alatti súly lenne.

21L

2015. jún. 2. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ami nekem bevált: száműztem minden felesleges cukrot az étrendemből. Üdítő helyett vizet iszok, és édesítőszeres zöld teát.

Figyelem az ételek glikémiás indexét, szénhidrát tartalmú ételekből csak lassan felszívódókat eszem.

Sok hús, tojás, zöldség. Krumpli, rizs száműzve. Rizs helyett bulgur, kenyér csak teljes kiőrlésű, tészta csak durum.

A kcal bevitelt úgy állítottam be, hogy a szükségesnél 500 kcal-val legyen kevesebb. Minél kevesebb műkaja, majonéz szintén tiltólistán.

Rengeteg vizet iszok.

És rengeteget kerékpározok (havi 17-18 alkalom, alkalmanként 20-40 km közt).

2015. jún. 2. 20:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Szeretem, ha már az első hozzászóló jókat ír... Amúgy sokféleképpen lehet, én kerülöm a tk kenyeret is nagy ívben, mert nem eszem glutént és szénhidrátbombákat is ritkán és kis mennyiségben. De ahogy írtam, többféleképpen lehet csinálni, még jó módszer is több van... A legtutibb, ha megtalálod a testhezálló módszert, ami Nálad sikerre vezet és jól bírod. Válts életmódot!

Kíméletes sport? Eleinte ne fuss és ugrálós tornákat se végezz. Vannak kímélőbbek :) Úszás, biciklizés, túrázás és persze sok nem ugrálós torna s bizonyára még rengeteg mozgásforma, ehhez sajna annyira nem értek.

2015. jún. 2. 22:52
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzőekkel. Fontos, hogy tényleg ne kezdj el rögtön futni, ugyanis tönkreteheted az ízületeidet. Kezdheted azokkal amiket ajánlottak, vagy esetleg az átlagosnál kissé gyorsabb tempójú sétával.
2015. jún. 2. 23:07
 4/5 anonim ***** válasza:

21 éves koromban váltottam életmódot, 110-ről indultam.

Jelenleg 80 kg vagyok. Ha gondolod írhatok privát üzenetet :)

23/L

2015. jún. 3. 03:34
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a kalória és szénhidrát számolás kombinációja a legjobb. Nekem anno bevált, bár túl türelmetlen voltam, gyorsan akartam sokat fogyni, ami persze nem teljesült, és csalódottságomban feladtam.

Nemrég álltam újra neki. Sok mindent kipróbáltam már, de végeredményben rá kellett jöjjek, hogy ez a legjobb módszer. (Szerintem) Igazság szerint először a fejemben kellett rendet rakni. A tartós fogyáshoz rengeteg TÜRELEM, kitartás és idő kell. Ezt kellett magamban letisztázni, elfogadni, hogy nincs más út, csak a lassú fogyás, a lehető legkevesebb megkötéssel, ha meg is akarom tartani majd az álomsúlyomat.

Ez a módszer adja szerintem a legtöbb szabadságot az embernek. Olyan szabályokat hozok és tartok be amilyeneket én akarok, gyakorlatilag csak a mennyiségeken múlik minden, és persze az alapokon.

Nálam nincs tiltólistás étel (az olyan diétákat mindig feladtam egy idő után, nem bírtam), csak ami túl hizlaló, azt ritkábban eszem, és kész.

Csak az alap étrendem változott meg, ami teljes kiőrlésű kenyérből, húsokból, párolt zöldségekből, salátának való nyers zöldségekből, sajtból, gyümölcsből és tojásból áll. Ez az alap, e köré épülnek a szénhidrát és kalóriadúsabb ételek, tészta, krumpli, főzelékek, diabetikus édességek, olajos magvak. Ezeket jóval ritkábban fogyasztom mint a korábbi években. Tésztát például hetente csak egyszer, krumplit havonta egyszer. Főzeléket kb 2 hetente egyszer terveztem.

Ezek után jönnek a régi kedvenceim: 1 fajta chips, fagyi, kínai kaja, egy bizonyos fajta péksüti. Ezeket még ritkábban eszem, 3 havonta úgy érzem belefér majd. De az a lényeg, hogy tudom, hogy ehetem, és így nem hiányzik annyira, mintha teljesen száműznöm kellett volna. A tejtermékek nagyobb részét kerülöm, mert laktózérzékeny vagyok. Amit tolerálni tudok minden esetben, az a sajt. A tejtől néha rosszul vagyok, néha nem, bár amúgy is csak a napi 1 kávémmal iszom. Kefir, tejföl, joghurt teljesen felejtős nekem.

Nagy túlsúlyom van, ezért a mozgás még nem igazi edzés, inkább csak könnyű torna, hetente 5 x 70 perc. Reggelente munka előtt 1-1,5 órát kertészkedni is szoktam, de ezt nem számolom bele a napi mozgásba. Ez amúgy a téli időszakra úgyis kiesik majd. Amúgy az én álomsúlyom a magasságomhoz 69 kiló:) Sose volt célom a mostani divatot követve csontsoványnak lenni. Szerintem nem szép. Csak normál súlyt szeretnék elérni.

Én egyébként úgy csinálom, hogy megkerestem, hogy ha a célsúlyomnál lennék, ahhoz mennyi kalóriát kellene ennem súlytartáshoz, ez 1789 kalória, mivel szerencsére magas vagyok:) Tehát 1500 és 1700 kalória között eszem. A legtöbbször 1600 fölé nem szoktam menni. A szénhidrátot én 160 grammra állítottam mert Inzulinrezisztenciám is van, és orvos ezt javasolta maximumnak. De nem gyakran megy 100 fölé egyébként.

kb ennyi.

Ha könnyebben el tudod fogadni, hogy lassan biztosabb, egészségesebb és jobb fogyni, mint én, akkor te vissza sem fogsz esni... Én is sokkal előbbre járhatnék ha hamarabb beletörődöm ebbe.

2015. jún. 4. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!