174/63 kiló vagyok 17 éves és heti 2x1 órát aerobikozok, 3x1 óra step-aerobik, 2x2 óra röplabda. 6-800 kcal körül étkezem. Tudom ez kevésnek számít de semmi bajom jól vagyok így, csak az lenne a kérdésem, hogy mi az a maximális kcal amit ha beviszek nem fog meglátszani rajtam?
2010. febr. 26. 23:23
1/5 anonim válasza:
sztem 1000kcal...annál tovább nemenj...a sztárok is így csinálják
2010. febr. 27. 00:09
2/5 anonim válasza:
6-800 kcal-t nagyon kevésnek érzem. Az a baj vele, hogyha abbahagyod diétát gyorsan vissza fogod szedni a legadott kilókat, ugyanis a szervezeted arra fog gondolni, hogy a következő koplalós időszakra kell a táplálékot tárolni. Sokat is mozogsz ami jó, de ennyi kcal bevitellel hamar nem bírod majd az iramot, kell az energia az összes mozgáshoz amit leírtál. Én 1200 kcal környékén eszek naponta, és karácsonykor sem híztam szerencsére, bár akkor is ügyeltem, hogy ne egész nap sütizzek, hanem reggel megettem bizonyos számú darabot. Szerintem ha 1200 körül eszel akkor a szervezeted nem koplaltatod, és így nem fogod visszahízni a leadott kilókat diéta után vagy kisebb bűnözésekkor sem. :)
2010. febr. 27. 08:38
3/5 anonim válasza:
Nagyon kevés!
A kalkulátor szerint alapanyagcserd kb.1200 kcal mozgás nélkül, a te aktivitásoddal ez kb.1600 kcal. Ha ennél kevesebbet eszel szervezeted lelassítja az anyagcserét, így a kevesebb táplálék is jobban fog hasznosulni.
2010. febr. 27. 09:13
4/5 Krisz85 válasza:
Szia!
Nálad már az edzésmunka rovására mehet ennyire kevés kalória, vagy nem tudsz kalóriát pontosan számolni :-)
Olyan 1800-2200 kcal között naponta, hogy gyors legyen az anyegcseréd, ne lassúlj be. ( minél komolyabban sportolsz, annál többet kell enned minőségi táplálékot, és annálk karcsúbb és szálkásabb leszel, ez már az a szint, akinek csak a fogyás a célja az ne olvassa el ezt a zárójeles részt, köszönöm )
sok sikert
egy edző
2010. febr. 27. 09:54
5/5 anonim válasza:
Hosszútávon egészségtelen, amit csinálsz.
Ha tartani akarod a jelenlegi súlyod és alakod, akkor pont annyi energiát kell bevinned, mint amennyit a szervezeted felhasznál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!