Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy ennyi kalóriá...

Lehetséges, hogy ennyi kalóriára lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Sokan mondták, hogy ha szeretnék fogyni, márpedig, szeretnék érdemes nézni a kalóriát. Nem kell megrögzötten számolgatni állandóan, de nagyjából érdemes megnézni.

Ezen az oldalon megnéztem:

[link]

Beírtam az adataimat és ez jött ki:

BMR (alapanyagcsere): 1443.80

Tápanyagszükséglet testsúlyának megőrzéséhez: 2237.89kcal.

Tápanyagszükséglet testúlyának csökkentéséhez: 1987.89kcal.

Ezek még le vannak bontva tápanyagokra, de most nem az a lényeg.

Létezik, hogy egy 16 éves, 160 cm magas, 60 kg-s lánynak 1987.89 kcalt kellene fogyasztani heti 2-3 óra sport mellett, hogy fogyjon?

Egyébként többet sportolok, de ez volt a legközelebb az én mozgási értékeimhez.

Kicsit meglepődtem, szerintem nem szoktam ennyit enni, de nem is vagyok éhes:S

2011. júl. 6. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ezt használom. Szerintem teljesen reális. Én is kiszámoltam. Mellette használom még ezt a kalkulátort--> [link]

és az így kapott eredményekből teljesen pontosan meg tudtam határozni hogy heti hány kg-tól szabadulhatok meg és sikerül is!

Meg hát a mérleg nem hazudik :)

Szóval szerintem teljesen jó :)

2011. júl. 6. 15:50
 2/6 anonim ***** válasza:
45%
Nem mindegy az sem, hogy miből viszed be azt a kalóriát. Vannak nehezen ill. könnyen emészthető élelmiszerek. Ha nem akarsz kalóriát számolgatni (ami amúgy felesleges) akkor állits össze magadnak étrendet. Alapja legyen a csirke+rizs kombó. Napi 5-6x egyél, ne edd magad degeszre, csak mindig annyit, hogy ne éhezz.
2011. júl. 6. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:
43%

"Ezek még le vannak bontva tápanyagokra, de most nem az a lényeg."

Pedig pont ez a lényeg...nem mindegy, miből viszed be az 1900 kcal-t ahhoz, hogy valóban fogyj.

2011. júl. 6. 15:58
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kicsit meglepődtem, mivel tini vagyok, meg lány, azt gondoltam a súlytartáshoz kellhet olyan 1600-1700 kcal és most szembesültem azzal, hogy a fogyáshoz kell 1987 kcal. Meglepő volt:)

2011. júl. 6. 15:59
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy fontos, átolvastam, felírtam magamnak a füzetembe, amibe vezetem, hogy mikor mit eszek. De a kérdés szempontjából nem volt lényeges, mert a kérdés az volt, hogy egy 16 éves, 160 cm magas, 60 kg-s lánynak reális-e, hogy 1987.89 kcal szükséges a fogyáshoz.
2011. júl. 6. 16:01
 6/6 anonim ***** válasza:
nekem ez soknak tűnik. bár fiatal vagy de akkor is ezt szokták átlag súlytartó kalóriának mondani. nem ártana egy személyi edzővel vagy dietetikussal beszélni ha biztosra akarsz menni.
2011. júl. 6. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!