Ez az anorexia kezdete? Így szokott kezdődni?
164centi és 55kilo lettem, de mivel ezt soknak találtam elkezdtem koplalni(napi 1x ettem akkor s salátát..),és rengeteget mozogtam. Most viszont már nem az van h éhes vagyok de nem eszek, hanem nem vagyok éhes és nem tudok enni se,mert nem csak hányingert érzek..nem az van h émelygek,hanem azt érzem h a köv pillbe már ténylegesen hányok is..ilyen érzés..még sose éreztem így. És ez azota van miota bnőm hazament..4napja nem eszek csak napraforgot+mandulát+banánt+mézet..ennyit eszek ezt kb 2x3x 1nap És amikor itt volt akkor azért nem ettem mrt megálltam..de most nem is kívánom, és már többen szoltak h túlzásba viszem meg h egyek,de egyszerűen nem is kivánom az ételt..és még csak a haam se korog.
Amugy az alkatom az elégsportos,meg izmos is vagyok,és 16éves csaj. Most nem tudom hány kilo vagyok mert nincs mérlegünk..de majd valahol megmérem magam.
Igen, kb. így kezdődik az anorexia: én is anorexiás voltam egy ideig, szerencsére már kigyógyultam belőle, de kottára azokat a tüneteket produkáltam, mint te. Egy idő után egyszerűen fizikailag képtelen voltam enni, mert rám is rám jött a hányinger. Három falatnál többet még a kedvenc kajáimból sem tudtam leerőltetni a torkomon.
Azt a módszert javaslom, ami nekem is bejött: először próbálj meg minél többet inni, de ne cukros üdítőket, hanem vizet, vagy tejet. Ez egy kicsit kitágítja az összeszűkült gyomrod, ezután talán már lemegy napi két-három joghurt is. Ha ez már megy, szépen lassan elkezdhetsz enni főzelékeket, éztán pedig mást is.
Hidd el, az anorexia egy borzalmas betegség, az egy-két kiló felesleg nem ér annyit, hogy tönkretedd magad ilyen fiatalon! (Nem mellesleg 164 centivel és 55 kilóval pont tökéletes az alakod!) Én a saját káromon tanultam, ne tudd, meg, milyen beteg voltam éveken át a hülyeségem miatt!
-Szia!
TDK dolgozatunkban írunk Anorexiás betegekről...(És felkeressük őket, már amennyiben ez megadatik..)A te segítségedet szeretnénk kérni a témával kapcsolatban. Természetesen ha nem jelent gondot számodra, ha nem gond kérlek írd meg hol tehetjük fel kérdéseinket.(email cím kéne) Segítséged előre is köszönjük Gitta&Gréta U: nyolcadik osztályos tanulók. És bocsi hogy nem a kérdésedre írtunk választ(találkozás nem feltétel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!