Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ezek az adatok szerint nagyon...

Ezek az adatok szerint nagyon kövér vagyok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tudom, néhány kicsit sok... Ha van időtök, írhatnátok tippeket, hogyan tudnék pár centit lefaragni (persze tudom, hogy nincs helyi zsírégetés).

Magasság: 172 cm

Súly: 67.5 kg

Mellbőség: 89 cm

Derék: 74 cm

Csípő: 94 cm

14/L

2015. máj. 25. 15:03
1 2 3
 21/22 KJUsul ***** válasza:

Az utolsó hozzászólónak igaza van mindenben.

Valóban sokkal inkább jellemző a vegyes táplálkozásra a túlsúlyosság. Ennek oka, hogy különféle nemű ételek, például a szénhidrát alapúak, a fehérje alapúak, konkrétan, amikor tésztát, rizst, krumplit eszünk a húshoz, akkor az emésztési folyamat tökéletlen, mivel a húsok, fehérjék emésztéséhez inkább savas, míg a szénhidrátokéhoz, krumplihoz inkább lúgos emésztőnedv szükséges, és igen a gyomor mindkettőt képes produkálni!

A zöldségek, mint paprika, paradicsom (persze ezek valójában gyümölcsök, de ez más kérdés), sárgarépa, zöldséggyökér, pasztinák stb, bármelyik emésztőnedv képes tökéletesen megemészteni. Ezért ajánlott a húshoz zöldségköretet enni. Vagy a krumplihoz, a rizshez, tésztához zöld salátát.

Nyilván semmi baja nem lesz senkinek, ha mondjuk alapvetően vega étkezésű, de mondjuk vasárnap eszik egy kiadós csirkesültet, vagy rántott halat egy adag finom zöld salátával.

Mindössze annyi volt a felmérgelődésem oka, hogy van, aki megdőlt paradigmákat, és olyan állításokat szajkóz, amiknek az égvilágon semmi valós alapjuk nincs. Tesz egy állítást, kijelenti, hogy nem érdekli más, hülye vagyok, majd hozzáteszi, hogy szerinte nem is tett ilyen állítást az illető biológus, még a nevét sem kérdezi meg, annyira magabiztos a tudatlanságában.

Ez az ami felbosszantott és ezért írtam ezek az irdatlan litániákat, hogy lássa a kérdező, nem beszélek hülyeségeket és nem hajszolom olyanba, ami neki nem jó.

2015. máj. 29. 10:04
 22/22 KJUsul ***** válasza:

A hús nem méreg, csak szerintem nem feltétlenül szükséges az egészséges táplálkozáshoz. A túlsúlyosság és a húsfogyasztás közti kapcsolat egyszerűen személyes tapasztalat eredménye. amióta csak hetente, kéthetente eszek húst, akkor is zöldséggel, azóta a horrorisztikus túlsúlyom (160 kg voltam, ma 116) megfeleződött, tehát jöhet nekem bárki az Atkins diéta csodáival, egyszerűen kiröhögöm.

De ugye feltűnt, hogy azért még eszem húst? Nem nem az egészségem miatt, hanem mert finom és egyelőre nem állok készen teljesen lemondani róla, de az lesz a következő lépés. És egyszer már csináltam ilyen étkezést, csak akkor anyagilag belebuktam, ugyanis magokat ettem, oliva olajat használtam és kizárólag biotermesztésű zöldségeket ettem, városiként - pont akkoriban törtek be ide is a legújabb eredmények az egészséges táplálkozásról. Aminek eredményeként a magok, az oliva olaj és a teljes őrlésű lisztből készült kenyerek ára is az égbe szökött.

Ma meg falun élek, könnyű biozöldséget ennem, csak kimegyek a kertbe és leszedem.

2015. máj. 29. 10:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!