Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bocsi, lehet hogy nagyon...

Bocsi, lehet hogy nagyon különösnek hat majd? :D

Figyelt kérdés

Sziasztok! 16 éves vagyok. 161 cm/59 kg

Itthon nincs futógép, kondiba bérletet/belépőt kicsit soknak találom, terrpen azért nem szeretek futni mert gyakran tapasztaltam a suliban hogy nagyon rosszul megy (öt percenként meg kell állnom) viszont egyszer amikor kondiban voltam (kb két hete volt) 16 percen keresztül megállás nélkül lefutottam a 2 km-t (még ha a távolság nem is volt olyan nagy).

Na most a különös kérdés... :D Ezeket a körülményeket figyelembe véve az esetleg jó megoldás azért, hogy kicsit fittebb és soványabb legyek, hogy mondjuk itthon tévézés közben helyben futok fél órát mindennap? :D

Köszi előre is!

2015. máj. 22. 15:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Fél órát tölts igazi edzéssel, erősítsd a fő izomcsoportjaidat, és egyél jobban mint most.

Helyben futás az időpocsékolás, ha napi több órát edzenél, akkor tök mindegy lenne, hogy fél órát hogyan pazarolsz el. VISZONT ha nem edzel rendszeresen, komolyabban, akkor az edzésre fordított (kevés) idő logikusan milyen? Hát legyen minőségi :)

2015. máj. 22. 16:20
 2/4 anonim válasza:
A futás nagyon hasznos főként a SZABADBAN. Ne szégyeld ha sokszor is kell megállnod minden kezdet nehéz, és aki futott már életében az tudja, hogy ez a mozgás a szervezet egésszét negy terhelésnek teszi ki. A futópadon valószínüleg azért bírtad jobban mertott érdemleges munkát nem végeznek az izmaid:( ( bocs ha összetörtem a boldogságod). https://www.youtube.com/watch?v=CsXpGo19yU0
2015. máj. 22. 20:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért.. nagy terhelésnek inkább az ízületeket teszi ki nem az izmokat, ha az izmoknak adna érdemi terhelést akkor izmosak lennének a futók. Amiiii.... a sprintereken kívül nem igazán mondható el.

Állóképességet ad, monoton izommunkához - tehát a futás leginkább futáshoz, annyira nem funkcionális, de sokan szeretik, a szabadban. Szép is a tájfutás pl.

Viszont tényleg nem túl egészséges úgy megközelíteni egy edzést, hogy mennyire bírjuk és ehhez mások mit szólnak.

Fogyáshoz kalóriadeficites étkezés kell (mindegy hogy van-e étrend vagy nem, normális minőségű ételekkel mozgás nélkül is zsírt éget a szervezetünk, többet kell felhasználni mint elraktározni)

2015. máj. 22. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:

A leghatékonyabb zsírégető edzés az ún aerob edzés. Kerékpár, gyaloglás, mindegy mi csak lábmozgással végezd. Gyalogolj fokozott tempóban, folyamatosan, megállás nélkül 40-60 percig. Közben csak annyira lihegj hogy tudjál folyamatosan beszélni, ne kapkodj levegő után.

A futással az a baj, hogy ha nem vagy edzett mint mások, akkor neked a futás nem aerob, hanem kardio edzés lesz, ami viszont nem alkalmas zsírégetésre.

Ilyenkor nagyon erőltered az izmaidat, a hirtelen energiaszükségletet a szervezeted az izmokból fogja venni és nem a zsírból, tehát a zsír nem fog égni.

Azonban mindez csak megfelelő étrend mellett fog működni. Én januártól 22 kilót fogytam, azért ajánlom mert működik. Sok sikert kívánok!

2015. máj. 23. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!