ÍGY LE TUDOK FOGYNI AUGUSZTUSIG? Többi lent
14 éves, 176 cm és 64 kg-os lány vagyok. Tudom, ez a súly nem hangzik olyan soknak, sőt, de mivel vékony csonttú vagyok (mint anyukám), plusz túl sok rajtam a zsír...Ezen szeretnék változtatni, hogy a testzsíromat csökkentem és több izmot szeretnék.
Kb. augusztus közepéig szeretnék lefogyni, azaz 10 hét (70 nap) alatt 6-8 kg-ot.
Az alapanyagcserém 1500 Kcal, az átlagos napi bevitelem súlytartáshoz 2000Kcal.
Ez alapján a diétámban kb.1600 vmennyi Kcalt ennék meg, és 300 kcalt égetnék el sporttal egy nap.
A makroim ezek lennének: napi 200g CH, 100g Fehérje, 49g Zsír.
Edzés ez lenne: 3 nap súlyzós edzés+3 nap reggeli éhgyomros aerob, a 4.napom pihenőnap lenne, majd megint 3 nap súlyzós+éhgyomros aerob, és így tovább (remélem érthető:D)
Kaja így lenne:
Reggeli: zabkása+1 alma
Tízórai: nyers zöldségek+Abonett (nem igazán szoktam éhes lenni)
Ebéd: fehérje+ barna rizs+ párolt zöldségek, hüvelyesek
Uzsonna: nyers zöldségek+szójajoghurt (allergiás vagyok a tejre, és nekem nincs bajom a szójával)
+edzés után fehérje shake
Vacsora: fehérje+saláta vagy párolt zöldségek
(Igen szeretem a zöldségeket:D Ja, és egyértelműen a shake-en kívül a többi fehérje szilárd ételből lenne)
Edzés: egy nap minden izomcsoportra edzenék; hasra, lábra, fenékre, és egy kicsit karokra (jól összehangolt gyakorlatok lennének, csak nem szeretném különbontani az izomcsoportokat, mint a testépítők)
és reggel nyomatnám az éhgyomros aerob edzést (gyorsgyaloglás v. bicikli, és az elején 40 perc, és hetente növelném az időt)
Szóóóval, szerintetek így jó lesz?:D
Fehérheshake-et felejtsd el! Helyette hús és tojás!
A szénhidrát sok, ezt lejjebb vinném, a zsírt és a fehérjét meg feljebb, főleg a fehérjét, ennyi mozgás mellett! A sok zöldség jó.
És felesleges kalóriát számolnod, fejlődésben lévő szervezetnek kell a tápanyag! De tudom, hiába mondom, majd évekkel később rájöttök. :/
Ennyi mozgás mellett bőven elég lesz, ha odafigyelsz a fehérjebevitelre (ételből!), és hogy mit eszel.
Szerintem szar kajákat eszel (minőségre) és túl sok a ch beviteled, kevés a hasznos tápanyag, de ha kalóriadeficitet elérsz, akkor heti fél kiló - kiló fogyás teljesen reális.
Mondjuk arra ne alapozz, hogy 2000 kcal a szervezeted anyagcseréje, ezt senki sem tudja csak úgy kiszámolni, de 1500 kcal az egy jó ötlet kezdésnek, úgy kb.
Bár biztos hogy értelmesebb lenne ezt több zöldséggel, viszont mondjuk fele adag ch-val bevinni ;)
De amúgy simán jó lehet.
Első mi bajod a fehérje shake-el?
Edzés után mehet a fehérje shake nyugodtan!
Azert lenne ennyi a szenhidrat es a fejerje, mert mar tobben is mondtak, hogy mivel fiatal vagyok meg, es a szervezetem fejlodesben van, ezert fontos a magas szenhidrat (mert az a szervezet 'uzemanyaga' ), de tul magas feherjere sincs szuksege a siatal szervezetemnek, es kb. ez alapjan irtam.
De akkor kb. mennyivel csokkentsem, ill. noveljem az ertekeket?
A feherjeshake azert lenne, mert maskepp nem tudnek tobb feherjet megenni.
Nem vagyok annyira oda a husert, mindig sokkal kevesebbet ettem, amit leirtam, azt a mennyiseget is csak azert ennem meg, mert "muszaj" ha fogyni szeretnek. A tojast pedig eleve nem eszem meg, (sajnos?!) undorodom tole valamiert (nem tudom az okat).
Tejre pedig allergias vagyok, ezert egyertelmuen a turo es egyeb tejtermekek sem johetnek szoba.
Az csak jó, hogy a túró és a tejtermékek nem jönnek szóba.
De viszont a logika. Fejlődő szervezet az építkezik, a szöveteink felépítéséhez mi fontos? Hát sok minden, de fehérje az biztosan kell. Zsír is, ch is, de mindkettőt elő tudjuk állítani. Bár esszenciális zsírsavak vannak, esszenciális aminosavak (fehérjékhez) vannak.
Egy valami nincsen, esszenciális szénhidrát. Ez szinte fölösleges tápanyag, ami ilyen formában túlzás, de az a mennyiség is túlzás amiben az emberek megeszik. Igaz, hogy a szénhidrátok üzemanyagnak tekinthetőek, leegyszerűsítve. De könnyű túladagolni, miközben a zsírok is üzemanyagok lennének, viszont nehezebb túladagolni, és szintén sejtalkotó szerepük van, a lipidek is alapvető építőmolekulák, olyan fontosak mint a fehérjék, csak ugye szénhidrátokból és fehérjékből is elő tudjuk állítani őket, ezért önmagában ha kevesebbet eszik valaki zsírból, nem feltétlenül baj. Baj az, hogy akkor sok szénhidrátot fog enni az ember, ez meg gyerekeknek sem túl jó, felnőtteknek sem.
Tisztelt Vera válaszolóval egyet is értek meg nem is.
A szemléletével egyetértek, szerintem teljesen igaza van.
A magyarázatával már nem, személyes véleményem szerint hasznosíthatóság szempontjából egy fehérjepor tejből vagy tojásból teljesen jó, sőt akár még gyorsabban, könnyebben felszívódó tápanyagokat is jelenthet mint a normális fehérjeforrások.
A problémát velük kapcsolatban nehéz megmagyarázni, mondjuk egy tejsavóról könnyebb rosszakat írni, de általánosságban a fehérjeporokról.. én azt mondanám, hogy az ember minél kevésbé feldolgozott ételeket kellene egyen. Oké, a húst megsütjük (azért azt sem mindig) de azért koncentrált fehérjét már tényleg nem kell enni. Persze sporttáplálkozás az más.
1600Kcal-t vinnék be egy nap
Ez alapján akkor:
45% szénhidrát = 180g
25% fehérje = 100g
30% zsír = 53g
Vaaagy:
45% szh =180g
30% fehérje = 120g (nagyon nehezen vinnek be ennyit)
25% zsír = 44g
Akkor mondjuk igy, vmelyik a ket lehetoseg kozul mar jo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!