A tempós gyaloglás lehet ugyanolyan jó a fogyáshoz, mint a futás?
Röviden: a futás több zsírt éget, viszont izmot is. Így a fogyás sokkal nagyobb mértékű, de ez nem csak pozitív értelemben.
Tempós gyaloglás: kevés zsírt égetsz vele, viszont az izmaidat nem bontja le.
Amit az előzők írtak, azzal egyetértek.
Másrészt ezek voltak a tapasztalataim:
Nekem a futástól nagyon-nagyon izmos lett a vádlim - bár én örököltem, hogy hájat is és izmot is nagyon könnyen növesztek. Azonban a futástól cseppet sem csökkent a fenekemen és a combomon lerakódott zsír. Viszont a szív és érrerndszeremnek nagyon jót tett, ezt megmondta az orvosom.
A gyaloglástól csak nagyon hosszútávon lehet fogyni. Én Budapesten legalább 3 nónapig gyalog jártam dolgozni több kerületen keresztül, nagyon messze. Tempósan mentem, de nem sokat sikerült leadnom. Nem elkeseríteni akarlak, csak tapasztalat. Viszont volt egy kolléganőm, akinek jelentős súlyfeleslege volt (igaz, nekem csak 5 kg van), neki volt 40 kg feleslege, és 20-at leadott így sétálással pár hét vagy hónap alatt, nem tudom pontosan. Viszont lehet, hogy én azért nem tudtam fogyni a gyaloglástól, mert kenyeret ettem minden nap, mert nem volt másra pénzem.
Szerintem, ha elég kitartó vagy, sikerülni fog! Sok sikert hozzá! ;)
Már bocs, de a sport semmilyen formája nem "éget" izmot. Pont ellenkezőleg, építi!!!
Ami bontja az izmot, az a fogyókúra mozgás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!