Nektek mi az első szempontotok egy diétánál?
Az hogy nem eszek,iszok cukrosat
Nem eszek fehér lisztes ételeket se pékárut,tésztát,krumplit.
Panírozatlan húsokat eszek zöldséggel és rizzsel kókuszzsírban vagy extra szűz olívaolajban sütve.
Reggelire általában tojást puffasztott rizzsel zöldséggel.
Azt tudd hogy oké hogy ezeket betartod meg minden amíg elérted a kívánt súlyodat de utána visszatérsz a régi (egységtelen) hétköznapi étkezésre akkor visszahízol zsírra egy idő után!
Nekem:
1. Egészséges legyen (erről megoszlanak a vélemények, a sajátom számít, a saját testemre-lelkemre vonatkoztatva. Elvégre az sem egészséges, ha az ember lelkileg/érzelmileg szenved, mert nem szereti az amúgy jól összeállított étrendet).
2. Élvezetes legyen s passzoljon hozzám, ne legyen kényszer... Ideiglenesen szívesen kipróbálok 1-1 extrémebb napot, de annak köze nincs a fogyáshoz, az csak egy apró érdekesség. A fogyáshoz idő kell, nekem főleg.
Ezek valamelyest összefüggenek, főleg, hogy nem az egészségtelen ételekért vagyok oda...
Elég jó legyen e 2 pontban ahhoz, hogy életmódként használhassam, max. lazítva itt-ott.
A személyre szabott életmódváltásban hiszek.
Minél jobban alkalmazkodjon a napirendemhez, és olyan "áldozatokat" követeljen meg, amiket viszonylag könnyen meg tudok hozni, különben nem lehet hosszú időn át kitartani mellette.
Ebben benne van persze az is, hogy akaraterő nélkül nem megy, és fokozatosan építem be a diétát az életembe, nem egyik napról a másikra.
Nem fogadok el olyan diétát, ami teljesen tilt némely élelmiszercsoportokat: mindent eszem, de mértékkel!!!
Nem szeretem a "bonyolult" diétákat, ahol méricskélni / számolgatni kell, bár a főbb élelmiszerek kalóriaértékével, amiket eszem, azért tisztában vagyok.
Nem szeretem, ha egy ételt "light"-os formában, nem az eredeti alapanyagokból csinálják. Annak sosem olyan az íze, mint kellene, és ha már eszem valamit (amiben így is, úgy is van kalória, legalább legyen jóízű:)) Viszont itt is kulcsszerep jut a mértékletességnek - ami az élet egyéb területein is nagyon hasznos tud lenni:)
És nem bírok "óra szerint" enni. Eszem, ha éhes vagyok - viszont inni nagyon sokat iszom:)
Szóval inkább csak irányelveket követek, semmint konkrét diétákat, bár néha kipróbálok ezt-azt, de az általában nem tart sokáig..., az irányelvek viszont igen.
Ismerem magam, tudom, mik az erős pontjaim és a gyengéim, ezért néhol eltérek a "nagy könyvekben megírtaktól", és olyat is teszek, amit elvileg nem javasolnak, mert én "így működöm", és rengeteg kalóriát tudok "megspórolni" nulla erőfeszítés mellett, még ha elvileg nem is követendő a példám...
#4: Ez szimpatikus, még ha én máshogyan is csinálom egyes pontokon, mivel más vagyok. Túl sok önsanyargatást lát az ember, ami nem jó.
Mivel egyediek vagyunk, néha szembemegyünk a fogyókúrás irányelvek némelyikével. Vagy akár jóformán az összessel... Ma is hülyének néztek emiatt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!