Üdv.2 hete nem vacsizom. Minden mást ugyanúgy csinálok. Hasonló tapasztalatok? Ötletek?
Feltéve hogy reggel 7-kor reggelizel, 16 órán keresztül éhezteted a szervezetedet. Aztán meg majd csodálkozol, hogy elkezd tartalékolni, és az a kevés is amit megeszel, le fog rakódni rád.
Lehet hogy a hasad kisebb, de csak azért mert üres.
Én pont máshogy csinálom, de ha Neked ez így OK, akkor az időszakos böjtöléssel igazán nincs baj s ki ezt hagyja ki, ki azt. Én speciel csak délután eszem. Sokat olvastam róla, a vacsora és a reggeli között pedig világéletemben szerettem nagy távolságot hagyni, szörnyen ellenkezik a testem, ha 12-16 óra sem telik el. Úgyhogy én tudom, hogy ez így tökéletes számomra, a Te esetedről nem tudok nyilatkozni. De a testünk nem esik pánikba, csak mert nem kap 16-23 órán át ételt, viszont napi rendszerességgel rendesen eszünk :D Az anyagcsere se lassul be, ahhoz tartós éhezés kell.
Úgyhogy ha Neked így jó és eleget, bár nem túl sokat s megfelelőt eszel a nap folyamán, akkor nem kell aggódnod.
#6: Ez tetszett :)
Nem lehet sommásan kijelenteni, hogy nem fogja bírni valaki egy életen át a mindössze 16 órás böjtös szakaszokat. Ez sokunknak egész rövid idő. Nekem pont az kiborító és tarthatatlan, ha túl kicsi a szünet. Jó, a túl hosszú is baj, de 16-19 óra nekem ideális. Ha majd nem lesz kellemes, abbahagyom, de ezt nehéz elképzelni, nagyon jólesik. Természetesen álltam rá, erőltetés nélkül, de van, aki erőlteti, megszokja és úgy marad sok-sok évre.
Bizonyára van, akinek ez durva kényszer lenne és nem bírná. Ez étrendfüggő is.
De van, akinek így nagyon jó.
Az evési ablakot pedig mindenki oda teszi, ahova neki jó.
Sztem speciel azzal nincs gond, hogy valaki nem éhes és nem eszik éjjel 11-kor.
Azon viszont mindig csodálkozom, amikor valaki tolja be a zabot, péksütiket ugyan úgy mint a leghízottabb ember, de közben fogy.
De így nincsen amúgy tápanyaghiány? Most egy zabban vagy kenyérben semmi hasznos tápanyag nincs (jó, minimális fehérje igen) de tömény szénhidrátok. Vitaminok, ásványi anyagok? Ezek felszívódását elvileg még gátolják is.
Na persze, ha valaki jól és egészségesen érzi magát akkor egye azt amivel így érzi magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!