Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rubint Réka 20 perces-blokkos...

Rubint Réka 20 perces-blokkos dvd-jén a 40 perces edzés zsírégetésre jó? Felér fél óra kocogással?

Figyelt kérdés
Bocsi, nem tudtam máshogy megfogalmazni a kérdést :)
2015. máj. 12. 08:22
 1/10 anonim ***** válasza:

40 perc 'erősítő' vagy aerobic típusú edzés némileg felér, illetve értelmesebb mint 30 perc kocogás (ami szinte semmire sem jó, bár legalább mozgás).

Bár én nem vagyok egy Réka kedvelő, ettől függetlenül ő is bemutat hasznos gyakorlatokat.

Zsírégetés a hormonális állapotodon (glukagon/inzulin) a metabolikus egészségeden és a kalóriabeviteleden múlik. Nyilván ebben egy pici szerepe van a mozgásnak is: a hormonrendszer egészséges működését, inzulin érzékenységet javítja az intenzív mozgás, illetve némileg növeli a kalóriafelhasználásodat így közelebb kerülsz a kalória deficithez. Ha deficitben vagy, akkor nyilván a saját tartalékaidból is használnod kell, hiszen élsz (működsz) továbbra is :)

2015. máj. 12. 08:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Újfent tévedsz, bár nem lep meg, igazad még nem volt. Ha valaki intenzívebben edz, magasabb lesz a pulzusa, a magasabb pulzusszám pedig vonja magával azt, hogy a szervezet terhelve van, hiszen minden izmát felhasználja ahhoz, hogy ugrabugráljon. Ez nem zsírt fog bontani, hanem izmot, csak formálja egy kicsit az alakot. Az aerob edzés során viszont nem nyúl hozzá a szervezet a glikogénraktárakhoz, nincs szükség utána semmilyen pótlásra, nem ürül ki semmi. Tudod miért? Beszarsz, de elárulom: azért, mert csak a zsírhoz nyúlt hozzá, mind a 2-300 kcal, amit elégetett a 40-60 perc aerob mozgással, mind megfelelő helyről tűnt el.

Igen, a fogyás alappillére az egészséges kalóriadeficit, a mozgással csak rá lehet segíteni, viszont annak semmi értelme, hogy eléget 200 kcal-t, amiből 170 egyéb helyről jön, és a következő 2 étkezés során már vissza is töltötte, tehát az érdemlegi munkája elenyésző volt. Intervallum edzéssel is csak páran képesek fogyni, a legtöbbjük rohamtempóban dobja el az izomzatát, így maradnak ők is az aerobnál.

2015. máj. 12. 09:24
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván számomra a te világnézeted a téves, csökött, pontatlan, primitív, demagóg.. fölösleges sorolnom. Nyilván nem értek egyet, hiszen a saját világnézetemmel értek egyet, ettől leszek én én (mint személyiség) és nem valaki más :D

De ezt intelligensen kezelem: mindenki másban hisz.

Én mondjuk pont nem írtam, hogy tömegnövelés vagy fogyás alatt anaerob edzés kellene, bár éppenséggel az a véleményem, hogy nyugodtan lehet anaerobozni.

Persze tömegnövelés alatt ennyivel több kalóriát kell bevinni, nyilván.

Abban nem hiszek, hogy aerob edzés alatt zsírt használ fel a szervezet, anaerob esetén viszont leugrik az ember izomzata, amit amúgy sem a legyek hordtak össze. Ahhoz már eleve betegség kell. De hát, jól kell kajálni. Jó metabolikus egészség esetén ugyan úgy zsírt éget anaerob edzés alatt is az embör :)

De hát, ízlések és pofonok. Mivel igazság nem létezik, csak személyes nézőpont-hálók, ezért eleve értelmetlen arról beszélni, hogy kinek van 'igaza'. Petinek nem igaza lesz, hanem ő Peti. Gergő pedig Gergő, nem igaza van, csupán Gergő.

Ahogy Boldogkői Zsoltnak sincsen igaza (evolúcióban meg egy csomó dologban) szimplán csak Zsolt, és a maga nézet-hálója alkotja a személyiségét. Tehát bizonyos igazságok számára valóságosak.

(Itt most Te vagy Peti, kedves 2. válaszoló) xD

2015. máj. 12. 09:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Kevertem a kérdést egy tömegnövelős kérdéssel.

Tehát táplálkozás, anyagcsere, metabolikus egyensúly kérdése. Ha valaki szeret aerobot edzeni, az csinálja mert szereti, de nem lesz előrébb semmivel. De persze lehet másban hinni, nézetek és pofonok.

2015. máj. 12. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:

"Ahhoz már eleve betegség kell. De hát, jól kell kajálni. Jó metabolikus egészség esetén ugyan úgy zsírt éget anaerob edzés alatt is az embör"

Majd küldök postán egy lyukat, amibe elbújhatsz.

2015. máj. 12. 10:09
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem kell a fellengzős duma, mondom hogy mindenkinek más a világnézete és senkinek sincs jobban igaza, téged ugyan úgy lenéznek mások mint ahogyan te lenézel másokat. Pl. ha nagyon akarjuk, akkor én lenézhetlek mivel különbözik a nézeted az enyémtől.

Ha szeretnéd, én is ajánlhatom, hogy húzd meg magad inkább stb.

Csak ezeket pont én primitívnek gondolom.

Metabolizmus, tanulj:

[link]

Persze neked már kialakult a személyiséged, nézet-hálód, nem muszáj új, nézeteddel ellentétes információkat magadévá tenni, nehéz is, csak egy lehetőség. És akkor kevesebb embert oltogatnál úgy, hogy közben a te nézeted is erősen vitatható, kezdetleges, dogmatikus.

2015. máj. 12. 10:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha az intenzív edzésekkel izmot égetne az ember, senki sem csinálná. Nem értek a test bonyolult működéséhez, mindössze érdeklődő laikus vagyok, aki olvasgat, tapasztal és gondolkodik, de ezzel együtt is teljesen biztos vagyok benne, hogy az intenzív edzés nem izmot használ energiaként, ez nonszenz. Mondják és biztos van benne valami, hogy a zsírégetéshez az aerob edzés jó, de attól még az intenzív sem szedi le az ember izmait nagy tempóban (a test izomlebontási sebessége sem lehet akkora, hogy lépést tartson az ilyesmivel, aztán ha valakinek nincsenek extra izmai, akkor még rossz étrenddel is próbálja megtartani őket a test, nemhogy jó étrend mellett, csak mert mozog).

Bár a táplálkozás terén hallottam már furábbakat is, a kedvencem a koplalástól hízás, már a koplalás alatt.

2015. máj. 12. 10:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Testépítők rémálma elsősorban a katabolizmus. De ők eleve ilyen szűrőn át szemlélnek mindent, értelmetlenül félnek az izomzat veszteségtől, hiszen azért dolgoznak, hogy izmosak legyenek, aztán persze fogyni kellene úgy, hogy a legkevésbé épül le az izomzatuk a kalóriamínuszban.. ez egy szemlélet, ugyankkor a szabad gondolkodásban egy gát is. Nem?
2015. máj. 12. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de nyilván egészen máshogyan kezeli a test a "feleslegesen" zabáló izmot, aminek a puszta megtartásáért keményen kell küzdeni és jól enni, mint az enyéimet, amik mozgás nélkül és mozgással sem bomlanak el, amíg eszem napi pár tojást és egyebet :)

Egy fogyni vágyó átlag fiatalnak egészen máshogy kell félnie az izomveszteségtől, mint egy izmos testépítőnek, s az előbbineknem kéne túlkomplikálni a dolgokat, elég zavarbaejtő neki az étkezés is. Az még OK, hogy zsírégetésre valamiért az aerob jó, de én minden mozgást jónak tekintek, mert jó étkezés mellett nem veszíthetek ebből a kicsi izomból is jelentősen, marad a zsír, mert szénhidrát nem sok van az étrendemben, az is az agyamnak kell.

Bizonyára igen sok intenzív mozgás bekavarhat, ismerjük bizonyos sportágaknál hogy néznek ki emberek, de egy igen szolid izomzatú valakinek nem sorvad el az izma, csak mert olykor intenzívebben mozog.

2015. máj. 12. 10:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Az egy üres (puszta) nézet, hogy zsírégetésre az aerob jó. A spanyolviasz újra felfedezése.

Mintha nem aludna minden ember (tessék aerob).

Meg linkeltem egy cikket, pont aerobról meg anaerobról szól, ennyit a zsírégetés mítoszról, legalábbis ezen infók fényében nem erőltetném a hagyományos nézeteket. Inkább hanyagolnám a témát, újabb eset ahol nincs igazság. Edzeni kell? Hát, mondhatni. Evésre oda kell figyelni? Alighanem. Akkor szerintem ennyi.

2015. máj. 12. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!