Nem értem, valaki segítene? (Testzsírmérés)
Az elektromos impedancia alapú (testzsír) mérés teljességgel megbízhatatlan, nehezen kalibrálható, értelmetlen mérési módszer.
A koleszterinszint mérhető, de a mérési eredménnyel ma az emberek (orvosok) zöme nem tud mit kezdeni (rosszul értelmezik)
Te látod magadon, hogy milyen a tested, mennyire vagy duci/karcsú/izmos a 68 kilóddal. Esetleg kép alapján tudunk véleményt írni mi is, de elvileg látnod kellene tükörben. Olyan kórosan kövér vagy sovány nem lehetsz, egészséges tartományban meg lehet mozogni, lényeg hogy te jól érezd magad, ne koplalj de ne is tedd tönkre a hormonrendszeredet azzal, hogy állandóan gabonákat, müzliket, joghurtokat meg egyéb ilyen divatos - csajos szemétkajákat eszel. Szerintem általánosságban ennyire kellene figyelni.
Én mondjuk rájöttem, hogy eleve jobb ha kerülöm a glutént és a tejfehérjéket, a túl sok szénhidrátot, de ez az ami nekem jobb, tapasztalat szerint. Másnak lehet más jön be :)
A mért koleszterinszint értéket nem tudják hová tenni az emberek. Kevés? Sok? Ki tudja. Relatív, nem függ össze az étkezéssel.
Az embereknek elméjük van, az elménk ítélkezik. Valamit mondani fognak (főleg ha kérdezed) a testedre. De ez nem feltétlenül baj.
Azt neked kell eldöntened, hogy hogyan akarsz kinézni. Meg akarsz-e felelni mások ízlésének (nyilván elég rossz ötletnek hangzik, bár nem kellene ítélkeznem) vagy egyáltalán magadnak meg akarsz-e felelni, van-e valódi igényed arra, hogy máshogy nézz ki mint most vagy.
Ha van, akkor lehet jót tesz, ha megvalósítod. De.. ne mások miatt. Minthogy úgyis lesznek, akiknek túl vékonyhájasizmos túlfehértúlbarna túl magas alacsony túlnő ... akiknek úgysem fogsz tetszeni. Magadnak tetsszél, de ez meg nem igazán kinézeten múlik, hanem hozzáálláson, nem?
Én azt szoktam kívánni mindenkinek kinézet kapcsán, hogy egészségesek legyenek.. önmaguknak tetsszenek, akkor tényleg szépek a nők.
Akkor magadnak felelj meg, válassz jó eszközt hozzá.
Megjegyzem, csak akkor, ha ez a változás igazi cél és boldoggá tesz. Mármint, ha mindig elégedetlenkedni akarsz magaddal, akkor nem a felszínen kell változni, mint már említettem, akkor belül lehetne átalakítani, a szemléletedet.
Ha jól veszem ki,akkor ez egy 2 pontos mérés volt.
Vagyis a gép lemérte a felsőtested testzsír értékét.
Férfiaknál még elmegy a 2 pontos felsőtest mérés,de nőknél általában az alsótesten van felesleg,azt meg ez a gép kevésbé méri be.
Ha pontosabb és valósabb eredményt szeretnél,akkor 4 ponton mérő géppel érdemes csinálni reggel éhgyomorra.
Vagy bőrredőt mérni.
Ettől függetlenül a kapott eredmény az ideálisban van és ha testépítő csajszi vagy jelentős izomzattal akkor reális is lehet.
Én a testemmel meg vagyok elégedve, avagy nem érdekel túlzottan. Érdekességképpen kértem már ki mások véleményét, szerintem ugye férfihoz képest az a vékonyabb kategória vagyok, ugye ma akkora trend ez a testépítés, állandó tömegnövelés, hogy én taichisként azért néha vékonykának érzem magam. Ami egyrészt nem számít, másrészt itt a fórumon idegen emberektől teljesen pozitív visszajelzést kaptam, a kedvességük jólesett.
A lényeg meg? Lelki szinten a múltamban akkora teher, bűntudat van, hogy az én problémáim ebben gyökereznek. Egy élet is rövid lenne hozzá, hogy elfogadjam az életemet, tovább lépjek, vagy sikerülhet még életemben.. szerintem rajtam áll, minden esetre a lelki fejlődésben én hiszek. Ha van hajtóerő és némi iránymutatás, akkor meg lehet tanulni más szempontból értékelni a dolgokat.
Mert olyat tettem amit nagyon nehéz / lehetetlen helyreállítani, és a saját értékrendemben nem elviselhető, ahogy-amit akkoriban tettem.
Vagy elfogadom és elengedem, és akkor tovább lépek, de valószínűleg 'más lényként' vagy beleőrülök.
Lényegében véve bennem éppen megvan a potenciál az előbbire. Hozzám közel áll a spiritualitás, elfogadás, így néhány év szenvedés után talán még fejlődni is tudok. Megsimizem a saját buksimat..
De mindenkinek van az életében olyan, ami fejlődésre kényszeríti, maximum éveken, vagy egy életen át halogatjuk a belső változást, nem tanulunk. Én sem tettem mást eddig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!