Hogyan tudnék fogyni ebben a helyzetben?
Mostanában egyre sűrűbben fordul elő az, hogy szúr a szivem. Utána néztem a tüneteknek, és úgy néz ki, hogy az Angina prectoris illik a legjobban a tüneteimre aminél jelentkezik a terhelésre előjövő tünet. Viszont nem ártana fogynom, mivel a kb 175cm magasságomhoz 100-105 kg testsúly tartozik. Tehát én is belátom, hogy ez már sok, és valószínűleg ez is közrejátszhat ehhez a problémához, ami kb 1 hónapja jelentkezik. A folyamatos gyomorégésemről meg már ne is beszéljek.
Tehát ki mit ajánlana, hogy hogyan tudnék leadni a súlyomból? Mert azt tudom, hogy igazán látványosat aktív testmozgás nélkül nem lehet fogyni. Bár a munkámból adódóan munkaidő alatt nincs gond a mozgással, mivel sűrűn van, hogy 10-20 vagy akár 50 kg-os dolgokat is meg kell mozgatni, persze nem teljes műszakban.
Viszont amint hazaérek épp az ellentéte kezdődik. Mondhatni "kipihenem" a műszak fáradalmait, plusz kajából is kicsit meg szoktam ereszteni.
Ilyen esetben mit ajánlanátok, hogyan kéne nekikezdenem? Gondolom beállítani egy rendszeres kevesebb táplálékbevitelt, illetve valami plusz mozgást még. Vagy hogyan?
Kajaügyileg: föként zöldségféléket egyél, kevés hússal, minimális tésztafélével.
Mozgás: sétálj naponta legalább egy órát - olyan gyorsan, ahogy csak bitod - az se baj, ha ez eleinte egész lassú, csak az a lényeg, hogy neked legyen valamennyire terhelö.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!