Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel lehet kordában tartani...

Mivel lehet kordában tartani az éhséget?

Figyelt kérdés
Már 4. napja fogyókúrázom, és ma annyira éhes voltam hogy megettem két sor csokit, ezért bűntudatom van, mivel most mindent elrontottam. A héten eddig csak levest, zöldséget, és párolt húst ettem, mindent kenyér nélkül. De a gond az hogy állandóan éhes vagyok, csak a pizzán jár az eszem (mivel nagyon szeretem a pizzát). Hogy tudnám az éhségem korlátozni valahogyan?

2015. máj. 7. 17:51
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Szalonnával.
2015. máj. 7. 18:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Bűntudatod sose legyen evés miatt (extrém eseteket kivéve, de ez alatt nem 3 tábla csokit értek, hanem mondjuk emberevést).

2 sor csoki nem tud elrontani mindent.

Egyél normálisan, ne koplalj, egy rendes szervezet jó, hogy nem akarja ezt bírni és bekattan.

Ha normális az éhséged, azt nem kell korlátozni, egyél rendesen.

Lehet játszani az étrenddel, az összetétel sokat számít, én ezer kalóriával többel lakom jól, ha gyors szénhidrátot eszem eszem, mint ha durván kevés szénhidrátot viszek be, viszont zsírból sokat s utóbbi esetben a közérzetem és energiaszintem is jobb. Persze van, akinek egészen más a jó.

A leves, zöldség, sovány hús viszonylag kalóriaszegény, ha még keveset is eszel belőlük, akkor mitől laknál jól?

2015. máj. 7. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:
#1: Nem is rossz ötlet. Persze nem mindenkinek jön be a szalonna, más zsiradék is jó, de ha már szénhidrátszegényen eszik az ember (ami a fenti listából logikusan következik), akkor a zsírt kell emelnie, mert valamiből energiát kell meríteni.
2015. máj. 7. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:

HA éhes vagy, akkor valamit NAFYON ROSSZUL csinálsz!!!!

Fogyni CSAK ÚGY lehet, ha közben nem éhezel.

2015. máj. 7. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:

#4: Ez természetesen nem igaz. Az anorexiások, a haláltáborokban levők, az éheztetett rabok, a hosszasan éhségsztrájkolók, azok, akiknek nem jut ételre és a földrengés miatt 10 napra a föld alatt rekedtek egyaránt súlyt vesztenek. Egyeseken még a fényevés sem segítene, de a legtöbben amúgy sem vagyunk rá képesek.

Rossz a koplalás, de fogyni attól még lehet vele. Még zsírból is, sokak szervezete eljut addig, hogy a pont éhezésre tartalékolt zsírhoz nyúljon, más kérdés, hogy izom- és vízvesztés is történik.

2015. máj. 7. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem írtam jól. Súlyt vesztenek, ezen belül zsírt is. Bár eleinte lehet, hogy ez nem jelentős, gondolom, ez ember- és körülményfüggő, de a hosszan koplalók egy idő után elvesztik a teljes zsírfeleslegüket, sőt annál többet is. Ez elég logikus.

Attól még nyilván elkerüli a normális ember az ilyet, direkt nem teszi ki magát sokknak és egészségügyi károsodásnak.

2015. máj. 7. 18:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Számold a kalóriáid, valószínűsítem, hogy ezt nem teszed, és keveset eszel.
2015. máj. 7. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!