Hogyan kezdjek el fogyni?
Nagyon kövér vagyok, nem érzem jól magam a bőrömben kb 80/90 kg lehetek, kicsi koromtól kezdve kövér voltam. Mindig volt hasam. Viszont én már ott tatrtok hogy az utcára alig merek kimenni. Baráraim mindig hívnak ide oda, de minidig itthon vagyok. Egyszeruen nem tudom magam elfogadni, mindenki azt mondja hogy fogadjam el magam... De egyszeren nem megy.
Hogyan tudnék fogyni? Miket ehetek? Miket kell kerülnöm?
19L
Annyi, de annyi hasonló kérdés volt már. Legelőször is vegyél egy mérleget! Mi az hogy 80-90 kg LEHETEK. Mérd meg magad, akkor legalább már tudod, honnan indulsz, és tudod figyelni, hogy haladsz. Mérőszalagot is foghatsz, lemérheted a csípőd, derekad (köldöknél) kerületét.
.
Teljes személyreszabott étrendet nyilvánvalóan nem tudunk itt írni neked. Én a kalóriaszámlálást tartom a legbiztosabb módszernek. Macerás kicsit, mert mérni, és jegyezni kell, amit eszel, viszont biztosan működik. Valamit valamiért. Nagy általánosságban azt tanácsolom, kis adagokat egyél, viszont naponta 4-5 alkalommal. Vagy ásd bele magad a témába valamelyik fogyókúrás weboldalon, vagy (ha van rá pénzed) keress fel egy dietetikust. Esetleg a háziorvosnál is próbálkozhatsz, mert a 80-90 kg akár veszélyes is lehet. (Attól függ, egyébként milyen termetű vagy.)
Fogyni úgy kell elkezdeni hogy először is elhatározod magad. Nekem mindig ez a legnehezebb mert imádom a péksütiket és tésztákat és nagyon idegesít hogy minden velem szembejövő vékony csaj csokis muffint, fornetit és hasonlókat fog a kezébe én meg ha csak ránézek már feljött 1 kiló. Szóval jön az elhatározás hogy akkor most lefogyok, és "kidobok" minden tésztafélét, kenyérfélét, cukros, olajban sűlt dolgokat a konyhából. Igazából ha csak ezeket fejben tartod hogy ezek a tiltólistásak már haladsz. Én az egészséges táplálkozást régen összevontam a kalóriaszámolással is, heti fél-1 kiló ment le (csak aztán az a kakaóscsiga... :D) Szóval most én is újra nekiláttam. Egyél kb 3-4 óránként keveset sose edd degeszre magad (bár ha gyakran eszel akkor nincs is rá szükség) és kezdj el mozogni. Ami csak egy fél-1 órás tempós séta is lehet nem kell egyből maratont futni. Sok feleslegnél nem is egészséges
Amiket ehetsz pl sok sok sovány hús és hal, zöldségek, gyümölcsök, túró tojás zabkása kevés tk/magvas kenyér, hüvelyesek, olajos magvak
Itt számon tarthatod mit-mennyit eszel és hogy haladsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!