Miért ne lehetne fogyókúra alatt heti 1 kocka csokinál többet enni?
Itt mindenhol azt olvasom, hogy "belefér egy kis édesség is, de azért heti 1 kocka csokinál ne legyen több"...
Napi mondjuk 20 gramm (ez kb 4 kocka..) ét- vagy akár tejcsoki nem sokat számít, kb 100 kalória ennyi.
Nem ezen múlik, hogy kövér marad-e az ember, vagy lefogy..
Mégis miért paráznak tőle ennyire? Szerintem túlzás.
Igazából itt senkinek sem a kalória volt gond, hiszen kalóriából úgyis be kell vinni napi sokat, egy kocka csokiban pedig kevés van.
Ma a konyhában kissé eltűnődtem eme témán, stíluszerűen egy nagy kocka étcsokival. Nekem aztán igazán mindegy volt, egy erősen mézes-mazsolás banánkenyér után, de szerintem aki fúj a csokira, az nagy valószínűséggel több cukrot eszik naponta, mint ami a csokimban volt. Van, aki tényleg nem eszik normál cukrot, hanem saját maga készíti az ételét s a boltban leginkább csak egykomponensű alapanyagokat vásárol (hisz másban szinte tuti, hogy van cukor, savanyúság, mustár, húsfélék, miegymás), de a tipikus fogyózó azért nem ilyen.
Van a cukornak negatív hatása, de egy picike csokiban levő azért nem tud olyan óriási rombolást művelni, hízást okozni... Nem észrevehető a hatás ilyen picike mennyiségben.
Az én csokim 81%-os volt, arányaiban ebben is rengeteg a cukor, de egy 1,25 grammos kockában 2,75g szénhidrát van. Bármilyen is az, nem tudja olyan vészesen felvinni a vércukrot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!