Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért ne lehetne fogyókúra...

Miért ne lehetne fogyókúra alatt heti 1 kocka csokinál többet enni?

Figyelt kérdés

Itt mindenhol azt olvasom, hogy "belefér egy kis édesség is, de azért heti 1 kocka csokinál ne legyen több"...

Napi mondjuk 20 gramm (ez kb 4 kocka..) ét- vagy akár tejcsoki nem sokat számít, kb 100 kalória ennyi.

Nem ezen múlik, hogy kövér marad-e az ember, vagy lefogy..

Mégis miért paráznak tőle ennyire? Szerintem túlzás.

2015. ápr. 26. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Mert igaz, hogy kb. 100 kalória, de azt a száz kalóriát valami minőségibb tápanyagból is szerezhetnéd, amiben nincs annyi cukor és szénhidrát. Ezenkívül pedig vannak akik nem tudnak megállni pár kockánál és jobb ha nem néznek rá a csokira sem.

De ha neked emelett megy a diéta, akkor miért ne? :)

2015. ápr. 26. 12:48
 2/12 anonim ***** válasza:
magas kakótartalmú étcsoki kifejezetten minőségi tápanyagnak számít :D rengeteg előnyös élettani hatása bizonyított, és még nagyon finom is
2015. ápr. 26. 13:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Mert ha tömöd magadba a sok szemetet, akkor a saját dolgodat nehezíted meg azzal, hogy cseszteted az inzulinszintedet. Egy rendes diéta mellett semmi igénye nincs a szervezetnek ilyesmikre, eszedbe sem jut, hogy nassolj, de ha folyamatosan, 2-3 naponta eszel egy kis csokit, egy kis sütit, akkor soha nem fogod tudni letenni, és abban a cukrot nem fogod tudni kezelni másképp, mint egyszerűen beépíted zsírként, hátráltatva magad. Plusz jön utána az "úgy ennék még valamit".
2015. ápr. 26. 13:43
 4/12 anonim ***** válasza:

Simán lehet, hogyne. Most megeszek napi egy kocka étcsokit, ami 2-5 g ch, ez a világon semmit nem befolyásol a fogyásomon. Kalóriatartalma is rém pici, a fogyózók sokkal több értelmetlen ételt esznek naponta, bár nem vagyok szakértő, aki megmondja, mi értelmetlen... Nem minden falatunk masszívan tápanyagdús, ez nem baj :D A kakaópor ráadásul távolról sem mondható tápanyagban szegénynek.

Speciel én kerülöm a cukrot, így nekem havi 1 csokizás is sok, de nem hiszem, hogy az egészségemet az rontaná meg, hogy eszem néha 1-2 kockát vagy táblát. Jobb, ha nem és saját, cukortalan csokit eszem, így azt teszem, de amilyen szigort sok észt osztó levág, azt nem tartom jogonak. Nem tudunk tökéletesen egészségesen táplálkozni, de már az élet is roncsol, a sport is, szabad gyökök, miegymás, a testnek kezelnie kell bizonyos zavarokat. No persze, ezzel ne éljünk vissza, de ha önsanyargatunk és beleőrülünk az egészségtudatosságba, azzal sokkal nagyobb kárt okozunk, mintha néha, igazán néha eszünk egy pici csokit vagy megkóstoljuk a mama sütijét. Aki nem kóstolja meg, az sem tökéletesen eszik, max. egy nüansznyival jobban, de hogy ezt megérzi-e vagy inkább a süti hiánya az érezhető, ki tudja?

Amit írtak, hogy nem mindenki tud megállni, az más kérdés és természetesen az ilyen ne egye az egy kockát, ha 16 lesz belőle. De attól még én miért ne ehetnék napi egyet, főleg, ha vállalom, hogy nem az én táplálkozásom a legegészségesebb, csak fogyni akarok? Akár azt is vállalom, hogy 5%-kal lassabban fogyok (bár lehet, hogy gyorsít a csoki, mert csoki nélkül morc lennék és felfalnék 6 rántott húst. összetett dolgok ezek, egyedi szinten kell nézni a dolgot).

2015. ápr. 26. 14:29
 5/12 anonim ***** válasza:

#3: A csoki nem szemét. S miért építeném be zsírként, amikor glikogénraktárakat is tölthetek vele, ha nem üzemanyagként ég el... Természetesen van, amikor beépül a cukor, de erről elsősorban a kocka csoki tehet, hanem amit előtte eszik s tesz az ember. Ha én felmászok egy hegyre és megeszem a csúcscsokimat, igazán nem aggódnék, hogy ez majd zsírként lerakódik (de ha akarja, tegye, csak legyen egy sokkal nagyobb mértékű ellentétesfolyamat, amikor a zsírraktárból jön az energia. ha nem eszem sokat, de jó ételeket, mégis honnan jöjjön, ha nem onnan? arra vannak a zsírraktárak, hogy ilyenkor fogyjanak).

Sokban egyetértünk azért, tényleg jobb elhagyni a cukrot és sok édesség valóban új édességvágyat indukál... Egy kakaósabb étcsoki annyira nem, legalábbis nálam nem szokott. Még csak nem is tudok sokat enni belőle.

2015. ápr. 26. 14:35
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyedüli alkalom, mikor az izomnak kínálod fel, az kifejezetten edzés után van. De akkor sem az étcsokit, hanem a gyorsan felszívódó cukrokat.
2015. ápr. 26. 14:48
 7/12 anonim ***** válasza:

Edzés után speciális eset van, de a glikogénraktár a szokásos max. szintjére töltődhet máskor is. Ha valaki soha nem edz vagy sosem eszik edzés után, akkor szerinted a lemerült glikogénraktárai soha az életben nem töltődnek fel újra?

De nekem igazán mindegy, hogy hol égeti el a test a fölös cukrot. Valahol el fogja, ha nem eszem olyan sokat, hogy raktározzon.

2015. ápr. 26. 14:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Ok, legyen. De az inzulinválaszra ez még mindig nem mentség, és itt inkább ez volt a nagyobb probléma. Én pl. egyáltalán nem tolerálom, egy kocka csoki után máris ketté tudnám tépni a hűtőt, ha megvonom magamtól az edésséget 1,5-2 hétig, meg úgy általában a szénhidrátot, akkor eszembe se jut, csak ha elém tolják, hogy "nesze egyél". A legtöbb ember, aki elhízott, vagy legalábbis hízékony, az hasonlóan reagál minden édesre, és csak etetni fogja magát, ha "megjutalmazza magát". De nem minden ember egyforma, ezt el kell ismerni, azonban legtöbben nem is tagadják, hogy imádnak nassolni.
2015. ápr. 26. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Ez egyszerűen erőszakos kajanácizmus szerintem olyan emberek részéről, akik képtelenek felfogni, hogy nem mindenki akar tökéletesen étkezni. Másrészt meg egy csomóan képtelenek elkülöníteni a fogyókúra és az egészséges táplálkozás fogalmát. Rohadt egészségtelen kajákkal is le lehet fogyni, és a legegészségesebb kajákkal is akkorára lehet hízni, mint egy bálna. Attól függ, mennyit eszel belőlük.

Tour de France-os csávók napi 7-8 ezer kalóriát esznek, a java részét tésztákból, szendvicsekből meg édességekből, aztán mégsem mondhatók túl kövérnek. Ennyit arról, hogy le lehet-e dolgozni heti egy kockánál többet...

2015. ápr. 26. 15:14
 10/12 anonim ***** válasza:

az étcsoki inzulinválasza viszonylag alacsony, nem? :D

kevés cukor van benne, nem abból jön a magas kalóriatartalma.

kérdező, én is nagy csokievő vagyok, mindent túlzásba lehet vinni, de napi pár kocka teljesen okés

2015. ápr. 26. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!