Miért van bűntudatom ha eszek?
Duci vagyok és egyfolytában ennék valamit, akkor is ha nem vagyok éhes. És azt gondolom hogy ez már beteges. :o
Ha bármit is eszek pedig bűntudatom van. Olyan érzés mintha az egész életem a kaja körül forogna. Segítenétek? :(
15/L
Igen, a szénhidrátcsökkentést én is ajánlom. Hmmm 15 évesekkel vigyázok, nem értek a fejlődésben levők igényeihez, inkább még feltételesen sem jövök az étkezéskihagyással, bár én ennyi idősen már nem reggeliztem, mert akkor egész nap ettem és amúgysem voltam éhes reggel sosem (a reggelitől lettem éhes). Manapság is elrontaná a napom a reggeli, viszont a pici evési ablak szuper. De ehhez az kell, hogy természetesen jöjjön a dolog, másképp én sem csinálnám semmiképp.
Sajna így nehéz, hogy nem ismerlek, kérdező. Annyi ok és megoldás lehet. A sok szénhidrát, a gyakori kevés evés, megszokás, unalom... Nekem is hosszas kísérletezés kellett, hogy rájöjjek, hogy tudok megszabadulni attól, hogy túlságosan az evés körül forogjon az életem. S ami nekem a megoldás, az másnak borzalmas lenne és viszont.
1. válaszoló: köszönöm a választ. :)
2. válaszoló: Mert neked mi volt a megoldás? Köszönöm a választ :)
Nálam a ketogén diéta + 19/5 (de mikor hogy) időszakos böjt + odafigyelés, mert a fentiektől önmagában még nem fogyok. A mozgás segít, de az az egészség és jó közérzet miatt amúgyis kell nekem.
A fenti egyébként az ételre kattanásban is segíthet (bár aki nem bírja az időszakos böjtöt, annak épp hogy ronthat, hogy éhes és kaparja a falat. én jóllakott vagyok egész nap, átállási időszakos éhségem sem volt sosem, akkor nem csináltam volna). Az életmódváltásom után durván sokat foglalkoztam a táplálkozás témakörével, de ha 1-2 étkezése van az embernek, akkor ez nagy eséllyel lecsökken, az ember felszabadul, időt takarít meg, a táplálkozás pedig könnyűvé és kényelmessé válik. Már ha passzol hozzánk, amúgy nem feltétlenül, bár sok emberről olvastam, aki szereti ezt az életmódot, csak eleinte volt neki nehéz. Olyat magamon kívül nem ismerek, akinél természetesen jött és ha életében valamikor nem időszakosan böjtölt, akkor azt utálta és rosszabbul érezte magát.
De ez az én esetem, nem győzöm hangsúlyozni, hogy egészen más emberek vannak, akik szenvednének ettől, míg én a nekik ideális fogyókúrától szenvednék és híznék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!