Le a szénhidráttal, de akkor helyette mit?
Nyugi, a dietetikusok is tudatlanok, ha ez megnyugtat.
Miért nincs otthon kókusz vagy sertészsírod, valami zellert vagy karalábét vagy valami olcsó zöldséget pirítanál rajta, megsóznád, nagyon finom vacsi lenne ám!
Alacsony inzulinválasszal. Zöldségek mehetnek, a rostok azok nem emészthető szénhidrátok.
Nem tudok étrendet összeírni, ehhez nem értek. Egyszer próbáltam előre összeírni, aztán fel is borult, mert folyton éhes voltam. Sok zöldséget nem ismerek, sokat meg meg sem eszek. Kígyóuborka az rendben van, de nem tudom elképzelni, hogy retket, zellert és karalábét egyek. Ami így hirtelen eszembejut és megeszem, az a petrezselyem, paprika, hagyma, saláta.
Nemrég ettem, volt benne sajtos stangli, túró, telföl és sajt. 322 kcal, fehérje 21, szénhidrát 14, zsír 20. Remélem amit érzek az nem éhség, nem maradt már ötletem.
Ó, a zeller trükkös növény :D Csak mert nem tudod elképzelni, még lehet jó. Én több, mint 30 éven át kerültem, mert ki nem állhattam az ízét, agresszív volt számomra. Akármiben most sem eszem meg, de amúgy ipari mennyiségben vagyok képes fogyasztani, kilószámra vesszük. Megfőzve, megsütve, zöldségpörköltbe keverve szuper. Holnap "pizza" lesz belőle (kicsit sem hasonlít a pizzára, mint a zöldséges dolgok általában, de laposan sütöm és telepakolom mindenfélével, van itthon pepperoni, gomba, karfiol, brokkoli, medvehagyma és egy csomó egyéb).
Megsütve különösen jó a zeller, bár nálam a karfiollal kb. semmi sem versenyezhet. Talán csak a répa, de az annyira cukros, hogy vigyáznom kell vele. A karfiol sok ketós megmentője, egészen mennyiséget lehet belőle enni. Nem annyit, amennyit csak tudnék, de azért nem keveset.
Már biztos írtam korábban, de simán megoldható az erősen szénhidrátszegény étkezés, ha az ember bírja. Nem mondom, messze áll a normál étkezéstől és kell egy kis idő, míg az ember belerázódik. Amikor a paleót kezdtem, sok hétig lövésem sem volt, mi a csudával lakjak jól. Valahogy mindig összejött, én nem halok éhen, ha van valami étel, de azért nem volt egyszerű. Ma már nem értem, mi lehetett a baj, a ketogén pofonegyszerű és változatos, még ha hanyagolom a magkenyeret, régi lifeline-omat (ez nem tudom, mi magyarul), akkor is. Igaz, sokat számít, hogy napi 2 étkezésem van s ebből csak egy nagy. Nem kell többféle ételt kitalálnom, egyet se igazán, megragadok pár tojást és valami zöldséget és megsütöm. A többi bónusz.
Ma már akár sült zöldséggel is jóllakom, régen nem ment. Csak ilyenkor oda kell figyelnem a másik étkezésemkor, mert kevés kalóriához kell ennem sok fehérjét s az nálam automatikusan nem jön össze. Ahogy elnézem a húst is gyakran evők sirámait fehérje terén, másoknál is ez lehet a helyzet. Pedig a vega ketósok is megoldják por nélkül, különösen, ha sajtimádók. Én nem vagyok az.
Bocs, megint túl sokat írtam magamról, de hátha volt benne informatív.
Végülis azt eszik mindenki amit akar (lehetőségeihez képest).
Akik tejtermékeket vagy búzát vásárolnak, azoknak ezek fogják az ételeiket adni.
Aki zöldségeket vesz, az meg a zöldségeket tudja megenni. Amúgy amiket írtál azokat is össze lehet pirítani, vagy nyersen is egy saláta lett volna belőle.
Amúgy egészségedre, lényeg, hogy volt mit enni szerintem! :)
Én most fehérjés leszek, ami nem annyira jó de nekem megteszi. Tojás rántotta, zsír. :)
"paprika, hagyma, saláta". A paradicsommal nem tudom, hogy állsz, de ehetsz lecsót salátával. Nyaranta úgy rá tudok cuppanni, hogy minden második nap az van :D Persze nekem vigyáznom kell, 40-50g szénhidrátba nem sok lecsó fér (a többi étkezés is vesz el belőle rendesen, nem tudok ch nélkül enni). De Neked jó lehet. Főleg, ha nem minimum 10:1 a hagyma/paprika arányod, mint nekem... Át fogok térni a nyers lecsóra, a zöldpaprikát ropogósan, nyersen szeretem, a vöröshagymát pedig sütve :D
Amúgy a cukkini is remek a lecsóba, egyszer így ettem, azóta így csinálom.
De rengeteg zöldséget össze lehet sütni tojással, sajttal, akár olajos magvakkal is, ha nem félünk a fitátoktól vagy az olajos magvak hőkezelésétől, ez utóbbival nem tudom már, mi a gond, engem ez már nem tud érdekelni, nem akarok beleőrülni, megtettem, ami tőlem telt.
A hőkezelésnek kitett eleve nehezen hasznosuló növényi fehérjék terhelése a májra :)
Azt nem tudom, hogy tényleg baj-e, meg ha igen az már rét nem fogyás témakörébe tartozik..
A paradicsom nem a kedvencem. Ha nagyon muszáj és éppen csak két szelet van a tányéron, akkor megeszem, nem szeretek semmit sem kidobni. A ketchuppal viszont semmi bajom, pedig abban is van paradicsom.
Ezentúl megpróbálok nem elmenni a zöldségek mellett a boltban, kíváncsi lettem a karfiol meg a brokkoli ízére, párolt formában egyszer beléjük kóstolok.
Végül 152g szénhidrátbevitel lett a mai étkezésekből, tegnap 167g volt.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!