Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez vajon bejönne? Hogy csináljam?

Ez vajon bejönne? Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Édesszájú vagyok, de ki szeretném iktatni a cukrot az étrendemből, mert el akarom távolítani az úszógumit... Fokozatosan csökkentsem a cukrot, cukros kajákat vagy pedig rögtön bele, hogy nem eszek cukrosat (gyümölcs kivételével)? Válaszokat előre is köszönöm!

2015. ápr. 19. 18:21
 1/9 anonim válasza:
Szerintem ha eredményeket szeretnél elérni , akkor egyáltalán ne fogyassz cukrot/édességet. Amúgy van csomó olyan recept amivel mérsékelheted az édesség utáni vágyad...
2015. ápr. 19. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem ez lényegtelen
2015. ápr. 19. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Ez nem heroin, felesleges fokozatosnak lenni. Kotelezd el magad es egyik naprol a masikra hagyd el a cukros, lisztes eteleket.
2015. ápr. 19. 18:55
 4/9 anonim ***** válasza:

Emberfüggő. Nekem jót tesz a drasztikus változás, de az édességeimről le nem mondanék. A cukrot viszont elhagytam belőlük s ma már mazsola és banán is ritkán van bennük...

Mivel nagyon jókat lehet enni normál cukor nélkül is, szerintem felesleges olykor cukrosakat enni, de persze nagyon alkalmilag mehet, ha nélküle szerencsétlennek éreznénk magunkat, hogy nem tudjuk megkóstolni a régen látott nagymama szeretettel készített sütijét a saját szülinapján... Na, az ilyen alkalmakat megértem. A rutinszerű kakaós csigát a sarki pékségből nem.

2015. ápr. 20. 13:02
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Fokozatosan, a drasztikus változásokat rövid ideig tudja tartani az ember, aztán szépen visszatér minden a régi kerékvágásba.
2015. ápr. 20. 13:37
 6/9 anonim ***** válasza:

# 5

Ne haragudj de ez hülyeség.. A csokiban/édességekben csupa felesleges cucc van, simán el lehet hagyni egyről a kettőre.

Ez csak elhatározás, akarat kérdése. Egyáltalán nem törvényszerű hogy csak rövid ideig fodod tartani.

2015. ápr. 20. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Magamon és a környezetemben is csak azt tapasztaltam, hogy a fokozatos változtatások tartanak ki sokáig. Nem csak kajálásra és sportra, de tanulásra, kertészkedésre, lakberendezésre is igaz.
2015. ápr. 20. 16:45
 8/9 anonim ***** válasza:

# 7

De ezek teljesen más dolgok.. Sportolni persze nem lehet egyik napról a másikra 2 órákat futni, de elhagyni egy rossz szokást - cigi, csoki, körömrágás - csak elhatározás kérdése. Legalábbis nekem így sikerült. Én rengeteg édességet ettem régebben, aztán egyik nap a boltban úgy döntöttem hogy nem veszek többet ilyen cuccokat csak egészséges kaját és azóta tartom, már több mint egy éve nem ettem se csokit, se gumicukrot, se semmi ilyen sz..rt, pedig régen minden nap toltam magamba.

Persze megértem hogy van akinek sokkal könnyebb fokozatosan leállni, de ettől nem lesz törvényszerűen könnyebb, az egészségre meg nem lesz negatív hatással ha hirtelen nem eszel több szemetet.

2015. ápr. 20. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem jobb a hirtelen váltás. Glutén, normál cukor, laktóz, annak idején a hús... Egyik napról a másikra elhagytam őket és kész, évek múlva sem éreztem, hogy hiányoznának. A keményítődús dolgokkal is megjátszottam ezt, de abból némelyik beesik néha, nincs rá szükségem ugyan, de picit fokozza a változatosságot s némely ételhez jól megy :) Alapvetően ott működik a szigor, amiről tudom, hogy nem jó nekem, nem akarok magamnak rosszat :D

Persze sokaknak a fokozatosság felel meg, én is azt szoktam ajánlani alapból, ha étrendváltoztatásról van szó.

Nem vagyunk egyformák. S egyáltalán nem törvényszerű, hogy ha hirtelen elhagyunk valamit, ami igazából nem kell a testnek, akkor majd nagy hiányunkban visszaesünk... Lehet, hogy hamar leszokunk róla.

2015. ápr. 21. 02:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!