Így le lehet fogyni?
155cm vagyok és lassan 60kg...15 éves vagyok és nagyon zavar a felesleg...Mamám fél hogy elhízok és én is tartok tőle. Eddig kihagytam a vacsorákat és keveset ettem de látszólag ez nem használt.
A kilók tovább gyarapodtak az önbecsülésem pedig tovább csökkent. Ma ott tartunk hogy akárhányszor meglátogatom mamámat mindig szóba kerül hogy milyen kövér vagyok.
Én tényleg igyekszem. Nem eszem édességet sem pedig gyakran nagyon nehéz megállni. Azt találtuk ki mamámmal hogy a reggeliket is kihagyom és kenyeret sem eszek többé.
Így sikerülhet?
Köszönöm a válaszokat előre is
15/l
Egy nap 5-ször egyél.
Reggelire lassan felszívódó szénhidrátot. Pl. zabkása egy kis fahéjjal ízesítve.
Tízóraira egy pohár natúr joghurt.
Ebédre főtt étel (nem pörkölt és nem is rántott hús) vagy saláta egy kis hússal (lehetőleg csirke/pulyka vagy hal)
Uzsonnára gyümölcs/ magvak.
Vacsorára pedig vmi fehérjében dús.
és emellett rengeteget mozogj és sokat igyál VIZET!!!
de ne hagyj ki 1 étkezést sem mert falás rohamok fognak rád jönni és akkor semmi értelme ennek az egésznek.
Jah és ne vond meg magadtól az édességet teljesen, mert ideges leszel egy idő után.
egyél magas kakaó tartalmú csokit, illetve néha néha ehetsz 2-3 szem gumicukrot is .
Koplalás baromság, csak még hízékonyabbá tesz, s az egészségedtől is elbúcsúzhatsz! Nagyon rossz ötlet volt belekezdeni az ilyen étkezés kihagyásokba.
Voltál orvosnál? Vérkép? Hormonok?
Miket szoktál enni egy nap?
mikor jött meg először???
mert kb. 2 év mire beáll
Én igazán nem vagyok a kis evési ablak ellen, de csak ha az az adott embernek jó... Ha reggel éhes vagy, egyél, nehogy kihagyd! Én már a vacsorát sem hagytam volna ki :(
Az édesség mérséklése nagyon jó, túl sok felesleges kalóriát eszik vele sok ember. Édességre konkrétan nincs szüksége a szervezetnek, de ha önsanyargatásnak érzed, akkor szerintem se vond meg magadtól teljesen, bár én cukorkát akkor sem ennék, inkább étcsokit (személy szerint nekem az étcsoki is túl cukros, de itt nem rólam van szó, én eléggé kevés szénhidrátot eszem, felnőtt vagyok, utánaolvastam, továbbá nekem így a jó. ez nagyon fontos, ne erőltess magadra olyat, amitől rosszul érzed magad, van rosszabb s egészségtelenebb dolog, mint egypár pluszkiló, persze szerintem is keressétek meg a jó, egészséges megoldást a fogyásra).
A kenyérevés elhagyása nekem szimpatikus, de enni, ahogy már írtam, eyél. Csak mert kihagyod a reggelit s a vacsorát, mi lesz? Lehet, hogy gyönge leszel és ebédre telezabálod magad és megfájdul a hasad. Étkezés kihagyásától nem feltétlenül eszel kevesebbet, s nem győzöm hangsúlyozni, hogy itt az egészségedről is szó van! Túl sok tini fogy vagy próbál fogyni roppant egészségtelen, buta módszerekkel s ez nagyon szomorú.
Sokféleképpen lehet fogyni, de a szükséges tápanyagok bevitele igen fontos. Elegendő mennyiségű fehérje, zsír kell, én igencsak támogatom a sok zöldség fogyasztását is, fogyáskor különösen hasznos rájuk koncentrálni, de persze máskor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!