Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen ételek tartoznak a...

Milyen ételek tartoznak a telitet zsirsavakhoz? és melyek azok amelyek nemtartoznak azok közzé?

Figyelt kérdés
mit hagyak ki az étrendemböl
2015. ápr. 6. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Kókuszzsír az majdnem teljesen telített zsír. Épp ezért nagyon jó.

Állati zsírok változó arányban tartalmaznak telített zsírsavakat, viszont magas (változó arányban) a telítetlen zsírsav tartalmuk is. Ezért bár lehet enni őket, de csak megfontoltan. A telítetlen zsírsavakkal lehetnek gondok, ha eltolódik a bevitel az omega6 irányába, márpedig a legtöbb telítetlen zsír (növényi olajok többsége, állati zsírok) arányaiban sok omega6-ot tartalmaznak, kevés omega3-at.

Ezért jó kókuszzsírral, igazi telített zsírral fedezni a zsírbevitelünk egy részét. Én például viszonylag sok zsírt eszem, nem enném mindet állatiból. Növényi olajok nálam nulla szinten vannak, kivétel a kókusz, ami ugye telített.

(nyilván ha nem lenne globalizáció, nem lenne kókuszzsír Európában akkor nem sírnék, ennék állati zsírt..)

2015. ápr. 6. 21:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod :)

Nem szeretnéka nyni zsirt bevinni ezértis kérdezem hogy melyekel viszek be keveset

2015. ápr. 6. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:

De nem bírod a zsírt? Akkor mit ennél?

Zsíros húsokban van viszonylag sok zsír, például szalonnában. A legtöbb hús zsírszegény.

Belsőségek kicsit zsírosabbak.

Olajos magvak olajosak, de a legtöbb növényi táplálék zsírszegény.

----

Nem kérdezted, de megjegyezném, hogy a zsírszegény étrend potenciálisan igen egészségtelen, ebbe az elhízás is beletartozik, azt is fokozza a zsírszegény táplálkozás.

2015. ápr. 6. 22:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Pfuu kösz ezt nem is tudtam,pontosan arra törekszem hogy netudjak annyit bevinni a szervezetbe ,ezzelis fogyni valamit
2015. ápr. 7. 21:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Na jó, én meg mindig arra gondolok, hogy amikor kevésbé divatos dolgot leírok akkor okoskodónak tűnök.. és igazából én nagyon nem akarok mások világnézetébe meg hitébe belegázolni például zsírokkal kapcsolatban, meg én aztán tényleg nem szeretném a magam álláspontját erőltetni (bár igyekszem meggyőződni a dolgokról és nem hülyeségeket gondolni meg írogatni) de ugye megemlítek ilyen kis finomságokat.. Ha gondolod akkor nézz jobban utána a zsíroknak is, mert nem biztos, hogy tényleg csökkenteni szeretnél a zsírfogyasztásodon. A minőségét lehet, hogy meg szeretnéd válogatni illetve lehet, hogy nem szeretnél sok zsírt és sok szénhidrátot együtt enni mert az tényleg nem jó, de alapjában véve nem biztos, hogy kimondottan zsírszegényen akarsz táplálkozni. Lehet, de nézz utána. Én tudok ajánlani eléggé jó cikkeket a zsírfogyasztás mellett, azzal együtt hogy ez miért segíti a fogyást is.
2015. ápr. 7. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!